Özel'den iktidara 1 Mayıs için Taksim çağrısı yapıldı: Emekçilerin elini havada bırakmayın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanmasının yasaklanmasına tepki gösterdi. İktidara seslenerek, "Taksim'i 1 Mayıs'a açın ve 31 Mart'ın mesajını aldığınızı gösterin. Emekçilerin elini havada bırakmayın" dedi.

Taksim'de olacağını ve işçilerle birlikte bir kişinin dahi burnunun kanamadan kutlanmasına kefalet ettiğini belirtti. Özel, "DİSK bu konuda AYM’ye gitti, mahkemeyi kazandı, yargı Taksim 1 Mayıs'ta açık olsun derken hala Taksim'in kapalı tutulması, bir kompleksten öte bir kaygıdan başka bir şey değil" diye konuştu.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ VURGULADI 

Özgür Özel ayrıca, Aralık ayında İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun CHP'ye katılmasını da duyurdu. Yanıkömeroğlu'na rozet takarak hoş geldin diyen Özel, kendisine İstanbul'da önemli görevler düşeceğini ifade etti.

Özel'in açıklamaları arasında, partiye yeni üye kazanımı için yapılan çağrılar, vefat eden Levent Bayraktar'ın anısına değinilmesi ve Antalya'da yaşanan teleferik kazası hakkında bilgi verilmesi gibi konular da yer aldı. Özel, hukukun üstünlüğünü vurgulayarak, herkesin anayasaya ve yargı kararlarına uyması gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!