Özel'den Numan Kurtulmuş'a Anayasa tepkisi: 'Cumhuriyet'in temel taşlarına uzanan elleri k

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesinin değiştirilmesine dair tartışmalı açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesinin değiştirilmesi önerisine sert bir karşılık verdi. Özel, bu tür açıklamaların Cumhuriyet'in temel ilkelerine tehdit oluşturduğunu belirterek, "Kırmızı çizgilerimize dokunanı affetmeyiz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa'nın 3. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili yaptığı tartışmalı açıklamalara sert bir yanıt verdi. Kurtulmuş, bir konuşmasında, "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür" ifadesinin anayasanın 3. maddesinden çıkarılmasını önererek, devletin millet üzerine inşa edilmesi gerektiğini savunmuştu.

"CUMHURİYET'İN TEMEL TAŞLARINA UZANAN ELLERİ KIRARIZ"


Bugün Muğla'da Datça Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Özgür Özel, Kurtulmuş'un bu söylemlerine karşı çıkarken, "Cumhuriyetimizin temel taşlarına uzanan elleri kırarız. İlk dört madde bizim kırmızı çizgimizdir ve bu çizgiye dokunanı affetmeyiz" dedi.  

Özel, HÜDAPAR’ın anayasa maddeleri üzerinden sıklıkla tartışma yaratmasına da eleştirilerde bulunarak, muhalefet liderlerinin bu konudaki sessizliğine tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.