Özelleştirme kararının iptaliyle bir plaj daha kamuya açılıyor!

Bambus Plajı, 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak tanımlanan bir statüye sahiptir. Plaj için yapılan özelleştirme ihalesi iptal edildi ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, plajın kamuya açık hale getirileceğini duyurdu.

"Nitelikli Doğal Koruma Alanı" statüsünde bulunan Bambus Plajı, 2015'te kaçak inşaatlar ve ruhsatsız yapılar ile gündeme geldi. Denizden getirilen iş makineleriyle birlikte falezler demir profillerle kaplandı, kayalıklara duvar örüldü ve plaj moloz dökülerek genişletildi.

Muratpaşa Belediyesi, gerçekleştirdiği yıkımların ardından plajı halka açmak amacıyla Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na birçok kez başvuru yaptı, ancak bu girişimlerden bir sonuç elde edilemedi.

1 MİLYONLUK İHALE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 8 Kasım 2022'de Bambus Plajı için ihale düzenledi. Muratpaşa Belediyesi de kendi iştiraki olan Falez AŞ ile bu ihaleye katıldı. İhalenin başlangıç kira bedeli yıllık 185 bin liraydı. Belediye, teklifini 1 milyon 100 bin liraya kadar yükseltti. Ancak, ihale 1 milyon 910 bin lira teklifle sonuçlandı.

İHALE İPTAL EDİLDİ

Muratpaşa Belediyesi, Bambus Plajı'nın devletin hüküm ve tasarrufu altındaki koruma statüsüne sahip bir alan olduğunu belirterek ihalenin iptali için dava açtı. Belediye, ihalenin Kıyı Kanunu'na aykırı olduğunu ve kıyıların kamu yararına kullanılmasını engellediğini savundu. Ankara 6. İdare Mahkemesi, bu gerekçeleri dikkate alarak ihaleyi iptal etti.

PLAJ HALKA AÇILACAK

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen Belediye'nin 5 falez plajı için Mavi Bayrak töreninin ardından koyda incelemelerde bulundu. Uysal, kısa bir temizlik ve düzenleme çalışmasının ardından koyun halka açılacağını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.