Özgür Demirtaş ekonomideki gerçek suçluları belirtti: Biri ilk kez söylemeye cesaret gösterdi!

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, ekonomideki asıl sorumluları açıkladı ve "Yapmayın diye uyardım" diyerek enflasyonun ve faizlerin nasıl artırıldığını anlattı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ülkenin mevcut durumunu ve bu noktaya nasıl geldiğini beş-altı cümleyle açıkladı. Garsonların aldığı bahşişten vergi alınması kararının arkasında, geçmişte ısrarla indirilen faizlerin olduğunu belirtti. Demirtaş, "Ülkenin köküne kibrit suyu döküldü. Enflasyon yüzde 25 iken, 'Nas Ekonomi Modeli' diyerek faiz oranlarını yüzde 9'a indirme kararı, sorunun temel nedenidir. Ancak bu hatayı gören ve düzeltilmesi gerektiğini söyleyen kimse çıkmadı," şeklinde konuştu.

Özgür Demirtaş'ın işte o sert paylaşımı şöyle:

"Garsonların aldığı Bahşişten alınacak vergiye kaldıysa: Sorumlusu Nas Ekonomi Modeli denilen zamanında inatla indirilen faizlerdir.

Ülkenin köküne Kibrit suyu döküldü. Yapmayın diye yalvardım. Enflasyon %25 iken NAS diyerek faizi %9'a indirip önce Enflasyonu sonra da Faizin kendisini patlattılar.

Şimdi para kalmadı. Bahşişin Vergisine mi kaldık? :-( Yazıktır, Günahtır. Bir kişi de çıkıp hatalıydık demedi."

Özgür Demirtaş'ın bu paylaşımı, ülkenin geldiği noktayı açıkça ifade ediyor. Enflasyonun ve faiz politikalarının nasıl bir patlama yarattığını vurgulayan Demirtaş, sözleriyle hata yapanları eleştirdi. "Bir kişi bile çıkıp 'Hatalıydık' demedi," diyerek, sorumluluğun üstlenilmediğine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.