Özgür Demirtaş ürünleri tek tek sıralayıp KDV indirimi istedi

Ekonomist Özgür Demirtaş, aktif olarak kullandığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Demirtaş bazı ürünleri sıralayıp bu ürünlerde KDV'nin düşmesi gerektiğini belirtti.

Pandemiyle başlayan ekonomik dalgalanmalar enflasyonun artmasına neden olmuş, bu da beraberinde çoğu üründeki KDV oranının daha da artmasına sebebiyet vermişti. Son yıllardaki artışla birlikte KDV oranındaki artış vatandaşın cebini sarsmıştı. Ekonomist Özgür Demirtaş, son paylaşımında kalem kalem saydığı ürünlerde indirim yapılması gerektiğini belirtti.

"BU DEĞİŞİM ÇOK BASİT"

Gündemle ilgili fikirlerini sosyal medya hesabından aktaran Demirtaş KDV'li ürünlerle ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

Yetkililerden Ricam var, şu anda % 10 KDV'li olan; kurşun kalemler, pastel boya, kalemtraş, silgi, okul-çocuk makası, defter, suluboya gibi ürünleri %1 KDV'ye

Şu anda % 20 KDV'li olan; versatil Kalemler, versatil kalem uçları, oyun hamuru, öğrenci sulu boya fırçaları ve stick yapıştırıcı gibi ürünleri %10 KDV'ye çekin lütfen...Bunlar gereksinim ürünleri. Bunlar Lüks tüketime giren ürünler değil. Çoçukların çoğu versatil kalem kullanıyor. Oyun hamuru kullanıyor. Bu değişimi yapmak çok basit. Karşılığı çocuklar için iyi olacaktır.

YORUMLARDA DESTEK YAĞDI

6 milyon takipçisi bulunan Demirtaş'ın bu paylaşımı kısa sürede çok sayıda kullanıcı tarafınca destek gördü. Demirtaş'ı destekleyen hesaplar şu paylaşımları yaptılar; "Toplumun yarası budur işte", "Orta gelirli ailelerin bütçelerini rahatlatmak için harika olur kesinlikle"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!
Elinde Türk lirası olanlar dikkat: Piyasa kahini Selçuk Geçer dolar için rekor seviyeyi açıkladı!
Altında yeni gelişme: Kuyumculardan önümüzdeki 4 ay için zarara uğrayabilirsiniz uyarısı!
Dolarda beklenmeyen gelişme: Doları olanın yüreğine inecek!
Türk tekstil devi konkordato ilan etti!