Özgür Demirtaş'tan asgari ücretle ilgili ilk yorum geldi: "Nisanda açlık sınırının altına düşecek&qu

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, önümüzdeki yıl için belirlenen 17 bin 2 lira asgari ücretin, Nisan ayında açlık sınırının altına düşeceği uyarısında bulundu. Yeni asgari ücretin enflasyonla mücadele gerekliliğine dikkat çeken Demirtaş, açıklamalarını sosyal medya üzerinden paylaştı.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, önümüzdeki yıl için belirlenen 17 bin 2 lira asgari ücretin, Nisan ayında açlık sınırının altına düşeceği uyarısında bulundu. İşte Demirtaş'ın enflasyonla mücadele vurgusu yaptığı değerlendirmesi.

ASGARİ ÜCRET BELİRLENDİ: 17 BİN 2 LİRA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıkladığı yeni asgari ücret, 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise 18 bin lira taleplerine karşılık karara şerh koydu.

PROF. DR. ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN UYARI

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hesaplamalarına göre asgari ücretin Nisan ayında açlık sınırının altına düşeceğini dile getirdi. Demirtaş, enflasyonla mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Demirtaş'ın paylaşımında, "Asgari ücret açıklandı. Yaptığım hesaplara göre Nisan ayı gibi açıklanan ücret, açlık sınırının (4 kişilik ailenin mutfak masrafı) altına düşecek. İşte bu yüzden enflasyon ile mücadele çok önemli" ifadelerine yer verildi.

BAKAN ENFLASYONA EZDİRMEDİK DEDİ, TÜRK-İŞ BAŞKANI TALEPLERİN KARŞILANMADIĞINI BELİRTTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini vurguladı. Türk-İş Başkanı Atalay ise taleplerine karşılık gelen bir rakamın belirlenmediğini belirterek karara şerh koydu.

Yeni asgari ücret, önceki yıla kıyasla yüzde 49 oranında bir zam içeriyor ve milyonlarca çalışan tarafından merakla bekleniyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı