Özgür Demirtaş'tan Emeklilere ve Asgari Ücretlilere Umut Veren Mesaj

Temmuz ayına sayılı günler kala, asgari ücret zammına yönelik haberler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Enflasyon oranlarının yükselmesiyle birlikte alım gücü düşen asgari ücretliler, yapılacak zam oranını merakla bekliyor.

ÖZGÜR DEMIRTAŞ’TAN ASGARI ÜCRETLILERI VE EMEKLILERI UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Temmuz ayında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşlarına zam yapılması bekleniyor. Enflasyon oranına göre belirlenecek olan bu rakam, çalışanlar tarafından merakla bekleniyor. Asgari ücretliler ise bu furyada kendilerine zam yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonların beklediği zamma yönelik açıklama yapmıştı. Bakan Işıkhan, 2024 senesinde asgari ücrete ara zam yapılmayacağını belirtmişti. Bu açıklamalar asgari ücretle çalışan vatandaşları endişelendirirken, Prof. Dr. Özgür Demirtaş, resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz sebebiyle maaşlar ceplere girmeden buhar olup gidiyor. Her gün alım gücünün azaldığı Türkiye’de vatandaşlar, maaş zamlarını dört gözle bekliyor. Ancak Bakan Işıkhan’ın geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama, asgari ücretlilerin umudunu söndürdü. Bakan Işıkhan, asgari ücretliye ara zammın gelmeyeceğini vurgularken, ekonomistler ise asgari ücrete ara zammın şart olduğunu ifade ediyor. Bu durumu savunanlardan biri de Prof. Dr. Özgür Demirtaş.

PROF. DR. ÖZGÜR DEMIRTAŞ’IN DIKKAT ÇEKEN PAYLAŞIMI

Asgari ücret ve emekli maaşı ile geçinmenin imkansız olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, zam yapılmasının şart olduğunu belirtti. Demirtaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Asgari Ücret ve Emekli Maaşı ile geçinmek imkansız. Zam yapılması şart. Yapılmaması durumunda, sonbaharda durum çok daha kötüleşecek. Enflasyona kötü etkisi olacağını bildiğim halde bunu yazıyorum. Çünkü asgari ücrete zam enflasyona etki anlamında benim listemde 4. sırada."

EKONOMIK KRIZIN ETKILERI

Demirtaş’ın açıklamaları, mevcut ekonomik kriz ve alım gücünün düşmesi karşısında asgari ücretliler ve emekliler için bir umut ışığı oldu. Enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele eden vatandaşlar, maaşlarına yapılacak zamların bir nebze olsun rahatlatıcı olmasını umuyor.

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarının ardından Demirtaş’ın bu paylaşımı, asgari ücretliler ve emekliler için önemli bir gündem maddesi haline geldi. Ekonomik kriz derinleşirken, vatandaşların maaşlarına yapılacak zamlar, geçim sıkıntısını bir nebze hafifletebilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.