Özgür Demirtaş'tan Gelire Göre Fatura Eleştirisi: "Duble haksızlık olur"

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, gelire göre elektrik ve doğalgaz faturası uygulamasını "çifte haksızlık" olarak nitelendirerek, vergi adaleti sağlanmadan bu tür bir düzenlemenin yapılmaması gerektiğini söyledi. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ise bu uygulamanın 2025'te hayata geçeceğini açıkladı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, gelire göre doğalgaz ve elektrik faturası uygulamasına karşı çıkarak, "Bu uygulama büyük bir haksızlık olur" dedi ve Türkiye'de vergi adaleti sağlanmadan böyle bir düzenlemeye gidilmemesi gerektiğini vurguladı. Demirtaş, "Vergisini ödemeyen milyonlarca insanın ucuz elektrik kullanmasına izin mi vereceksiniz? Bu durum, çifte haksızlık yaratır" şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise katıldığı bir canlı yayında, gelire göre faturalandırma planıyla ilgili detayları açıkladı. Bakan Bayraktar, destek gruplarını doğru tanımlamanın önemini belirterek, "2024 tüketimlerine göre düzenlemeyi 2025'te hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi. Bayraktar, yüksek tüketim grubundaki abonelere maliyet esaslı faturalandırma yapmayı hedeflediklerini ve bu sistemin destek gruplarını rahatlatacağını ifade etti. Ayrıca kırsalda bir sayaçtan birden fazla ailenin elektrik tüketebileceği gibi istisnaların titizlikle göz önünde bulundurulması gerektiğini ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.