Özgür Demirtaş'tan Mustafa Destici'ye sert yanıt: "Vatandaşlığı iptal edilsin"

Ekonomist Özgür Demirtaş, Savunma Sanayi Fonu için kredi kartlarından 750 TL alınmasını savunan ve geniş kitleleri hedef alan BBP lideri Mustafa Destici'ye yanıt verdi.

Ekonomist Özgür Demirtaş, Savunma Sanayi Fonu için kredi kartlarından 750 TL alınmasını savunan ve vatandaşları hedef gösteren BBP lideri Mustafa Destici'ye tepki gösterdi. Kredi kartı limiti 100 bin TL'nin üzerinde olanlardan alınacak 750 TL aidat nedeniyle birçok kişi bankalarına başvurarak kart limitlerini düşürmek istemişti. Destici ise bu talepte bulunan vatandaşların kartlarının iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Destici, yaptığı bir açıklamada "100 bin lira limiti olup 750 lira aidat ödemeyen DEM'lidir, Yunandır, Ermenidir" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Bu açıklamalara cevaben Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Bunca işsiz varken, kendi çocuğunu meclise sokanların vatandaşlığı iptal edilsin" diyerek tepki gösterdi. Demirtaş'ın mesajı kısa sürede büyük ilgi gördü.

Bunca işsiz varken, kendi çocuğunu meclise sokanların vatandaşlığı iptal edilsin.

— Özgür Demirtaş (@ProfDemirtas) October 14, 2024

KIZI MECLİS'TE İŞE GİRİNCE GÜNDEM OLMUŞTU

İktidarın küçük ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin seçimlerin hemen peşinden kızını Meclis'te 100 bin TL maaş ve kadro ile işe başlatması gündem olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.