Özgür Gündem davasında Eren Keskin''in yurt dışı yasağı kaldırıldı

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi''nin yazar ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu biri tutuklu 9 sanığın, "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılandığı davada, Eren Keskin hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kemal Sancılı Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklar dilbilimci Necmiye Alpay, İnan Kızılkaya ve Eren Keskin de duruşmada hazır bulundu. Sanık Aslı Erdoğan ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Ahmet Uğuz, dijital inceleme raporlarının mahkemeye ulaştığını belirtti. Sanık ve avukatları, dijital inceleme raporunu incelemek üzere süre talep etti. Söz alan sanık Eren Keskin, "Bu yargılama uluslararası sözleşmelere aykırı ve ifade özgürlüğümüz kısıtlandığı için buradayız. Yazmamış olduğumuz yazılar için yargılanıyoruz" dedi. Eren Keskin'in avukatı da müvekkilinin İstanbul Barosu Başkanlığı'na aday olduğunu ve çalışmalarının gerektirdiği toplantılara katılamadığı gerekçesiyle yurtdışı yasağının kaldırılmasını talep etti.

Söz alan sanık Kemal Sancılı da tahliyesini talep etti.

Sanık Kemal Sancılı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanık Eren Keskin’in yurt dışı yasağının kaldırılmasına karar verdi. Dijital inceleme raporuna ilişkin beyanda bulunmaları için sanıklara süre veren heyet, duruşmayı 17 Ocak 2019 tarihine erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

TOOG'un rakibi iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
Yerli Renault Duster'da fiyat karışıklığı! Artık Bursa'da üretiliyor
Fiat Egea Cross'un yeni fiyatları açıklandı
Elektrikli otomotivde devrim! Bu süspansiyon bataryayı da şarj ediyor
Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi