Özgür Gündem'e polis baskını: Darbe kararına boyun eğmeyeceğiz

Özgür Gündem gazetesinin mahkeme kararıyla kapatılması üzerine polisler gazete binasına baskın yaptı.Polisler binada arama yaparken çalışanlara GBT kontrolü yapıl. Avukat Sinan Zincir, İMC'ye yaptığı açıklamada "Gazetedekiler...

Özgür Gündem gazetesinin mahkeme kararıyla kapatılması üzerine polisler gazete binasına baskın yaptı.

Polisler binada arama yaparken çalışanlara GBT kontrolü yapıl. Avukat Sinan Zincir, İMC'ye yaptığı açıklamada "Gazetedekiler zorla gözaltına alınıyor" dedi.

Özgür Günden Gazetesi'nin kapatılmasına bazı basın meslek örgütleri çok sayıda gazeteci tepki gösterdi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya da karara ilişkin şunları söyledi:

"Henüz bir tebligat yok. Kararı havuz medyasından öğrendik. OHAL kararı öncesi zaten gazetemize dönük yoğun saldırlar vardı. Dayanışma kampanyamızla bu saldırıları önemli oranda püskürtmüştük. 15 Temmuz darbe girişimini fırsat olarak gören iktidar, OHAL'e dayanarak tüm demokratik muhalif yayın organlarına yönelmiş durumda. Bu karar bunun ilanıdır. Özgür Basın geleneği hiçbir darbe kararına boyun eğmeyecek ve halkın haber alma hakkını sonuna kadar savunacaktır. Bütün demokratik basın yayın organlarını gazetecileri basın meslek örgütlerini sivil toplum örgütlerini ve halkımızı gazetemizle dayanışmaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
Toyota Corolla Cross Hibrit'te önemli fiyat düşüşü: Faiz oranları yarı yarıya az
Bu devirde böyle fırsat bir daha gelmez: Yerli Togg yeni kampanya ile döndü!
Yetişen alır! Toyota Corolla Cross Hibrit'te yarı yarıya indirim!
Beklenen fiyat belli oldu! Chery Tiggo4 Pro fiyat etiketi ortaya çıktı