Özgür Gündem'in kapatılması protesto edildi!

HDP İstanbul Eşbaşkanı Doğan Erbaş “Birkaç metre ötemizde bir skandal yaşanıyor'' dediği konuşmasına şöyle devam etti:“OHAL kapsamında verilen kapatma kararı basın tarihine bir kara leke olarak geçti. Birkaç saatte gözlerimizin...

HDP İstanbul Eşbaşkanı Doğan Erbaş “Birkaç metre ötemizde bir skandal yaşanıyor'' dediği konuşmasına şöyle devam etti:

“OHAL kapsamında verilen kapatma kararı basın tarihine bir kara leke olarak geçti. Birkaç saatte gözlerimizin önünde, bir telaşla gazete binası basıldı. 23 arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı. Birkaç gün önce de il binamız arama altında talan edilmişti. Bugün de mahkeme kararı gerekçesiyle gazete binası işgal edildi. Özgür Basın geleneği kapatmalara yabancı değil. Yarın, daha güçlü bir şekilde yine burada olacağız. Gerçeğin sesini susturmaya çalışanlara şunu diyoruz: Sarayıyla, yargısıyla ne yaparsanız yapın, ne baskı uygularsanız uygulayın gerçekler, özgür basın asla susmayacak.''

Oruçoğlu: Hesabını soracağız

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oruçoğlu da kapatma kararının hiçbir yasal dayanağı olmadığını vurguladığı konuşmasında “Bu kararın hesabını hukuk önünde soracağız'' dedi.

Özgür Gündem’in geleneğine dikkat çeken Oruçoğlu, 1990’lı yıllarda gazetenin kapatıldığını, çalışanlarının öldürüldüğünü, binasının bombalandığını hatırlatarak “Bunların hiçbiri gerçekleri Özgür Gündem’i susturamadı'' dedi.

“Darbeye karşı OHAL ilan ettik diyorlar, darbeye karşı sokağa çıkanlara yayın yapanlara niye bunları yapıyorsunuz'' diye soran Oruçoğlu, hükümet yetkililerin Fethullah Gülen cemaatiyle yakın ilişkilerini yazdığı için gazetenin bugün basıldığını söyledi. Oruçoğlu “Türkiye’yi bugün kim darbe ortamına sürüklediyse onlar hukuk önünde hesap verecek'' diye konuştu.

Kılıç-Koçyiğit: Hukuk herkese lazım

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ise 15 Temmuz’da darbe başarılı olsaydı bugün yaşadıklarının aynısını yaşayacaklarını ifade ettiği konuşmasında “Değişen bir şey yok. 15 Temmuz’da büyük bir bela savuşturuldu ama ne yazık ki bunu mevcut iktidar karşı darbeye çevirdi'' dedi.

“Hukuk herkese lazım'' diyen Kılıç-Koçyiğit “Hep beraber mücadele edelim, bu karanlık günleri aşalım'' çağrısında bulundu.

Aktan: Laftaki demokrasi uygulamada yok

EHP İstanbul İl Başkanı Özge Aktan da “Günde yüz defa dile getirilen demokrasi kelimesinin karşılığını uygulamada göremiyoruz'' dedi. Ülkede muhaliflere yönelik “cadı avı'' sürdüğünü belirten Aktan, bu süreçte baskılarla karşılaşan özgür basın çalışanlarıyla dayanışmada olacaklarını söyledi.

Uyanık: Yarın Özgür Gündem daha fazla insana ulaşacak

İstanbul Halkevleri’nden Cihan Uyanık ise “Daha dün AKP ve Fethullah Gülen cemaati memleketimizi birlikte yönetiyordu'' dediği konuşmasında baskıların bu gerçeklerin üzerini örtemeyeceğini söyledi. Uyanık “Bugün kapatmaya çalışanlara inat Özgür Basın yarın daha fazla insana ulaşacak'' dedi.

Oral: Devrimci basın susmayacak

Mücadele Birliği’nden Özlem Oral ise Özgür Gündem’in daha önce de basıldığını hatırlattığı konuşmasını “Devrimci basın asla susmayacak'' diye bitirdi.

Konuşmalarından protesto sona erdi. Ancak Özgür Gündem önündeki bekleyiş sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

ABD'den Ford'a soruşturma açıldı! Yeni nesil otomobillerde 'ölümcül' özellik'
Xiaomi, SU7 üretiminde hızlandı: Artık herkesin ilgisini Porsche'dan ziyade bu araç çekiyor
Dev otomobil markası iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
Ferrari'nin yeni harikası yollarda: F167, atmosferik V12 motoru ile göz kamaştırıyor!
Çinliler nihayet bunu da gerçekleştirdi! 440 bin TL'ye sıfır lüks otomobil