Özgür Özel: "Aday Tartışmalarına Erken Başlamayacağız"

CHP Lideri Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt vererek, "Ayağa kalkan vekiller için kullandığı ifadeye üzüldüm" dedi. İmamoğlu'na siyasi yasak gelmesi durumunda, "Bunu şimdiden açıklamak doğru olmaz" ifadesini kullandı.

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL'İN KILIÇDAROĞLU'NA YÖNELİK ELEŞTİRİLERİ

CHP lideri Özgür Özel, katıldığı bir programda eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi. Özel, Kılıçdaroğlu'nun "Sadece halk için ayağa kalkarız" ifadesine atıfta bulunarak, "Ayağa kalkan vekiller için kullandığı ifadeye üzüldüm. Çok incitici buldum. Benden sonraki genel başkanlardan saygı beklerim" dedi. 

İMAMOĞLU'NA SİYASİ YASAK DURUMUNDA YOL HARİTASI

Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirilmesi durumunda ne yapacaklarına dair soruya yanıt veren Özel, "Böyle bir şey olduğunda ne yapacağımızı konuştuk ama bunu şimdiden açıklamak doğru olmaz. Öyle bir kararın alınamaması lazım. Alındıktan sonra da Yargıtay aşaması var" ifadelerini kullandı. Ayrıca, siyasi yasakların istinafta onaylanacağını ancak Yargıtay aşamasının devam edeceğini düşündüğünü belirtti.

İMAMOĞLU'NUN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI TARTIŞMALARI

Özel, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı konusundaki tartışmalar için "Bu oyuna gelmeyelim. Ekrem Bey bana insanların ona 5 yıl için yetki verdiğini vurguladı" şeklinde konuştu. 

BAHÇELİ VE NORMALLEŞME ÜZERİNE

Meclis'teki Bahçeli'nin "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah" sözlerine de değinen Özel, "Bahçeli'nin 4 gazeteciyi, beni ve Sinan Ateş'in ailesini tehdit etmesini eleştirdim. Devlet Bey’in normalleşmeye katılmak istemesi, CHP’ye kalmamalı" dedi.

TORBA TEZKEREYE KARŞI DURUŞ

Özel, Libya Tezkeresi'ne onay vereceklerini ancak torba tezkereye karşı olduklarını belirtti. "Türkiye’ye yabancı asker sokulmasına karşıyız" ifadesini kullandı.

ADAY TARTIŞMALARI VE HEDEFLER

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında nasıl bir karar verileceğine dair bir soruya yanıt veren Özel, "Bu tartışmalara erkenden başlamayacağız. Partinin hedefi çok net: Bu iktidarı seçim yoluyla değiştirip güçlü bir parlamentoyu kurmak istiyoruz" dedi. 

Özel, sözlerini Türkiye’yi güçlü bir parlamentoya dönüştürme hedefleriyle tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.