Özgür Özel: "Artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet vakalarının önlenmesi siyasidir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da iki genç kadının vahşice öldürülmesini kınadı. Özel, akıl hastalığı nedeniyle tedavi görmüş bir kişinin serbestçe dolaşabilmesine tepki göstererek, kadın cinayetlerindeki artışın siyasi ve politik zaafiyetlerden kaynaklandığını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da öldürülen iki genç kadın hakkında sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Özel, Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde yaşanan cinayetleri kınayarak, "Bugün İstanbul'un Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde iki genç kadının canice öldürülmesini lanetliyorum.. Bu yıl içinde 5 kez akıl hastalığı sebebiyle hastanede tedavi görmüş olduğu belirtilen bir caninin nasıl elini kolunu sallayarak sokaklarda dolaşabildiği mevzusunda yetkililer açıklama yapmak zorundadır. Artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet vakalarının önlenmesi başta olmak üzere suçla mücadele mevzusundaki sözde zaafiyet siyasidir, politiktir." ifadelerini kullandı.

Kadın cinayetlerine ve kadına yönelik artan şiddet vakalarına dikkat çeken Özel, bu tür olayların önlenmesi için alınan önlemlerde ciddi zaafiyetler olduğunu belirtti. Özellikle suçla mücadeledeki yetersizliğin siyasi ve politik sebeplerden kaynaklandığını vurgulayan Özel, yetkililerin sorumluluk alarak hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.

Cinayetlerin ardından yaşanan bu trajediye derin bir üzüntü duyduğunu ifade eden Özel, İstanbul'da iki kadının canice öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Kadına yönelik şiddetin son bulması için daha etkin politikalar geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Özel, yetkililerin ihmallerini de sorguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.