Özgür Özel "Bilal Erdoğan sahaya iniyorsa işler yolunda gitmiyordur"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Hüda Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın 4. maddesinin kaldırılmasını istemesiyle ilgili sorular yöneltti. Özel, Bahçeli'nin Hüda Par'la olan ilişkisini sorgularken, Bilal Erdoğan'ın açıklamalarını da eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Hüda Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın 4. maddesinin kaldırılmasını istemesiyle ilgili tepki gösterdi. Özel, "Bahçeli'ye soruyorum; sen bu Hüda Par'a ne diyorsun? Kimler kimlerle birlikte?" ifadelerini kullandı.

Balıkesir Susurluk Belediyesi'nde konuşan Özel, Yapıcıoğlu'nun "anayasanın 4. maddesine karşıyız" açıklamasını eleştirdi. Özel, Hüda Par'ın Cumhuriyet, Ankara'nın başkent olması, Türk bayrağı ve İstiklal Marşı gibi temel değerlerle çelişen görüşler sunduğunu belirtti. MHP lideri Bahçeli'yi bu konuda sorgulayan Özel, "Mikroba hesap soramazsın ama milliyetçi mühafazakârım diyenler..." diyerek Bahçeli'nin Hüda Par ile ilişkisini sorguladı.

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir TV programında anayasanın 4. maddesinin kaldırılmasını istediklerini belirtmişti. Yapıcıoğlu, bu maddenin değiştirilemez olduğunu ve gelecek nesillerin iradesine ipotek koyduğunu savunarak, diğer maddeler üzerinde müzakereye açık olduklarını ifade etti.

Özel ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın açıklamalarına da değindi. Bilal Erdoğan'ın Suriyelilerin Türkiye'de suç işlediğini kabul etmemesi üzerine Özel, "Bilal Erdoğan sahaya iniyorsa işler yolunda gitmiyordur ya da işler sandıklarından kötü gidecektir," dedi. Özel, Bilal Erdoğan'ın açıklamalarına karşı, "Önce sizin iktidarınızı göndereceğiz, sonra onları memleketlerine yollayacağız" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.