Özgür Özel: "CHP kimliği, Atatürk'ten emanettir, bırakanla işimiz olmaz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Buca ilçesinde vatandaşlarla buluşarak partisinin adayları için destek istedi ve partinin Atatürk'ün emaneti olduğunu vurguladı. Özel, partiyi bölen ve yoran kişileri tekrar kabul etmeyeceklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Buca ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi ve partisinin adayları için destek istedi. İlk olarak Şehit Yakınları ve Gaziler Buluşması'na katılan Özel, daha sonra Ege İhracat Birlikleri'ni ziyaret etti ve Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde Romanlar Buluşması etkinliğine katıldı.

Özel, Buca'daki programlarını tamamladıktan sonra vatandaşlarla bir araya gelerek CHP'nin adayları için oy istedi. Bu sırada, Buca'da aday gösterilmeyen ve CHP'den istifa ederek İYİ Parti'den aday olan Suat Nezir'e eleştirilerde bulundu. Özel, partinin Atatürk'ün emaneti olduğunu vurgulayarak, partiyi bölen ve yoran kişileri tekrar kabul etmeyeceklerini belirtti. Ayrıca, partinin adayının belli olduğunu ve kimlik değişiminin adaylık süreciyle sınırlı olması gerektiğini vurguladı.

"CHP KİMLİĞİ, ATATÜRK'TEN EMANETTİR, BIRAKANLA İŞİMİZ OLMAZ"

 "Birileri aday adayı olacak. Sonra parti bir aday belirleyecek. "Küstüm oynamıyorum" diyecek. Atatürk'ün partisini bırakıp başka partiye gidecek. Ondan sonra ben de CHP'liyim. Gerekirse geri dönerim. Senin yaptığın o macerada AKParti tehlikesi kapıdayken sanki Sosyal Demokrat Partiler ile yarışıyoruz. AKParti tehlikesi varken partinin gidip oylarını bölen ondan sonra "kazanırsam dönerim'. Onlar eskidendi. Atatürk'ün partisini bırakan, karşısına geçen yarışan ve AKParti'ye seçim kazandırmak için umut olan, partiyi bölen, partiyi yoran kimseyi bir daha bu partinin kapısından içeri sokmam. Partinin adı belli, kurucusu belli, bayrağı belli, genel başkanı belli, aha da adayı belli. Görkem Duman kardeşim. Bunu özellikle ifade edeyim. Cumhuriyet Halk Partisi kimliği, aday olunana kadar cepte duracak, aday olunmayınca çekmeceye atılacak. Daha sonra tekrar alınacak bir kimlik değildir. Atatürk'ten emanettir, bırakanla işimiz olmaz. Bir yandan elbette kentin kazanımlarını, Cumhuriyet'in kazanımlarını muhafaza edeceğiz. Bir yandan belediyecilikle ilgili mevcut belediye başkanımızın hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri arttırarak devam edeceğiz"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu
Şanlıurfa'da DEM Parti bürosuna silahlı saldırı