Özgür Özel: 'Danıştay’ın, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin başkanları utansın!'

Adli Yıl, açılış töreni de dün  Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde,  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Adli Yıl, açılış töreni de dün  Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde,  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Eleştirilerin odağındaki törenle ilgili olarak CHP Grup Bşk. Vekili Özel konuştu. "Hakimleri, savcıları bu duruma düşürenler utansın! Danıştay'ın, Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi'nin başkanları utansın!" diyen özel, o açılışı böyle eleştirdi:

"Hakimleri, savcıları bu duruma düşürenler utansın! Danıştay'ın, Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi'nin başkanları utansın! Çok değerli hakimleri zor duruma düşürdüler. Keşke gitmeselerdi. Rencide edilen adaletin ta kendisidir."

Sarayda Adli Yıl töreni

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil sona ererken, yargılamalara pazartesi günü itibarıyla yeni dönem başlamıştı. Adli Yıl, açılış töreni de dün  Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde,  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Barolardan itiraz vardı

Törene, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere en az 52 baro,"Yargının yürütmeye biat etmesi anlamına gelir" diyerek katılmıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek