Özgür Özel: "Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz diyerek enflasyon canavarına yem ettiler"

Özgür Özel'in açıklamalarında, CHP'yi toplumun birlik ve dayanışma simgesi olarak nitelendirirken, Çanakkale Zaferi'nin önemini vurguladı ve Antalya'nın yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti.

 

Özgür Özel'in açıklamalarında, CHP'yi herkesin bir şekilde bağlı olduğu bir "baba evi" olarak nitelendirdiği ve bu evin her zaman insanlara sığınacakları bir liman olduğunu vurguladı. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak, bu önemli tarihi olayın anlamına dikkat çekti.

Ayrıca, yerel seçim gündemiyle ilgili olarak, 18 Mart'ta Gazipaşa'nın önemine vurgu yaparak, Antalya'nın önemli bir vergi geliri sağlamasına rağmen yeterince yatırım almadığını ve kentin haklarının korunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, konut fiyatlarının artışı ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara da değinerek, halkın sorunlarını gündeme taşıdı.

ÖZGÜR ÖZEL'İN AÇIKLAMALARI

"CHP’ye baba evi diyorum. Herkes baba evine doğuyor. Sonra kimi uzağa gitmek istiyor kimi yakına yerleşiyor. Ama herkes biliyor ki baba evinin her zaman çorbası kaynıyor. Başı sıkışan baba evine geliyor.

Emeklinin, işçinin bu zor günlerinde CHP dedelerinin partisidir ve bizim baba evimizdir. Bu evde herkese yer vardır. Bu evin tapusu Özgür Özel’de değildir. Kemal beyde de değildir. Ne Bülent Ecevit’tedir ne de İsmet İnönü’dedir. Bu evin tapusu yalnız Mustafa Kemal’dedir.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü. Bu ülkedeki her insanın dedelerinin kefensiz yattığı Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüzdeyiz. Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah dostlarını anıyorum.

Bir yerel seçim gündeminde buradayız. 18 Mart’ta eğer buralardaysanız gideceğiniz yer adını Atatürk’ten alan Gazipaşa’dan başka bir yer olamaz.

Antalya Bu iktidarın üvey evladı. AKParti 2023 senesinde 73.6 milyar lira vergi tahsilatı alındı buradan. Türkiye’deki milli gelirin 3,3’ünü üretmiş. Burada 55 milyar dolarlık turizmin 25’i yapılmış. Peki yatırım planında Antalya’ya ne verilmiş 7.1 milyar. Yani 10 almışlar 1 vermişler. Antalya’nın hakkını yemişler. Antalya’nın üvey evlat olmasına izin vermeyeceğiz. Bu kentin her yönüyle kollanması lazım. Bugün Antalya’ya gelen turist günde 99 dolar harcıyor. Bu dünyanın en düşük rakam.

50 dönüm değerli bir yer  var. Burayı yönetmek isteyenler oraya çökmek için istiyorlar. Ben Gazipaşalıları biliyorum rantçılara asla izin vermezler. TÜİK enflasyonu 4,53 olarak açıkladı. 1 aylık enflasyonumuz 115 ülkeden fazla. Konutta inanılmaz bir artış var. Antalya’da Rusya Ukrayna savaşından sonra fiyatlar fırladı. Konut fiyatlarının en düşüğü 15 bin lira oldu. Antalyalılar büyük sıkıntılar çekiyor. Dededen babadan bir konutun yoksa… Elinde milli piyango biletin yoksa -ki o da kimlere çıkıyor- ev sahibi olma imkanları kalmadı.

Emekliler ilk emekli olduklarında 1,5 asgari ücret alıyorlardı. Tayyip bey hiç karışmasa 26 bin lira olacaktı. Ama enflasyona ezdirmeyeceğiz diyerek enflasyon canavarına yem ettiler."

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu