Özgür Özel ”Hulusi Akar’ı kazı kazan gibi kazıdık, altından bir siyasal İslamcı çıktı”

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’ın “Eğitimin amacı; Allah korkusu ve kuldan utanma” sözleri tartışma yaratmaya devam ediyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Akar’ı eleştirerek, "Akar’ı kazı kazan gibi kazıdık, altından siyasal İslamcı çıktı" diyerek sert tepki gösterdi.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’ın bir toplantıda sarf ettiği "Eğitimin amacı Allah korkusu ve kuldan utanmadır" sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in sert eleştirilerine neden oldu. Özel, Akar’ın siyasal İslamcı bir çizgide olduğunu savundu.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’ın bir toplantıda yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler gündemde tartışılmaya devam ediyor. Akar, "Eğitimin amacı ne? Eğitim bilgi değil. Bilgi üniversitede, meslekte oluyor. Eğitimin amacı; 1- Allah korkusu, 2- Kuldan utanma" demişti. Bu sözler geniş bir yankı uyandırırken, CHP Grup Başkanı Özgür Özel de sert eleştirilerde bulundu.

Özel, Akar'a yönelik eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi:  
"Hulusi Akar’ı kazı kazan gibi kazıdık, altından bir siyasal İslamcı çıktı. Akar, görevde olduğu ilk günlerden itibaren bu çizgiyi sürdürmüştür. 15 Temmuz’da darbe başarılı olsa başa geçecek kişiydi, başarısız olunca yine bir göreve getirildi. Bu da Türkiye’nin talihsizliği." 

Özgür Özel, Meclis Genel Kurulu’nda da Akar’a bu eleştirilerini yüzüne karşı dile getirdiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.