Özgür Özel: "İlk genel seçimde partimi birinci yapmazsam istifa edeceğim"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tv100’de katıldığı canlı yayında partisinin yeni siyasi stratejisini, seçim hedeflerini ve Cumhurbaşkanı'nı karşılama kararını değerlendirdi. Özel, ilk genel seçimde CHP’yi iktidara getiremezse istifa edeceğini de açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tv100’de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, partisinin son dönemde izlediği siyasi strateji ve alınan kararlarla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Özel, konuşmasında, "2007'den bu yana bir pozisyonda duruyorduk, bu ise MYK'nın aldığı bir karardı. Anayasa referandumundan sonra bu tutumdaydık. Cumhurbaşkanının partili olması nedeniyle... Ancak bu süreçte seçmenlerden, 'Seçtiğimiz Cumhurbaşkanı’na saygı göstermiyorsunuz' eleştirilerini aldık" dedi. Yeni bir siyasi çizgi izlemeye başladıklarını belirten Özel, bu yaklaşımla sonuç aldıklarını vurguladı. "Anketlerde birinci partiyiz" diye ekledi.

Özel, ülke genelinde 11 miting düzenlediklerini ve halkın kendi sorunlarının konuşulmasını istediğini ifade ederek, siyasilerin kendi aralarındaki tartışmalarının kutuplaşmaya yol açtığını belirtti. Otoriter liderlerin bu kutuplaşmadan beslendiğini de sözlerine ekledi. Kendisinin Erdoğan ile polemiğe girmediğini söyleyen Özel, bu tutumun seçimlerde olumlu sonuçlar verdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanını karşılama meselesine de değinen Özel, grup kararı alınmadığını belirterek, kimseye zorla bir şey yaptırmadıklarını, ancak üç eski genel başkanın da görüşlerini alarak bu kararı verdiklerini söyledi. Ayrıca, ilk genel seçimde partisinin birinci olamaması durumunda istifa edeceğini açıkladı. Özel, "İlk genel seçimde partimi birinci yapmazsam istifa edeceğim. Bu partiyi iktidar yapan ilk genel başkan olacağım. Türkiye'de kutuplaşma düşünce gerçek sorunlar konuşuluyor. Bunun için kavga yapmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine de yanıt veren Özel, Kılıçdaroğlu’nun kullandığı ifadeleri incitici bulduğunu belirterek, "Benden önceki genel başkanların eleştirilerine saygım var" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.