Özgür Özel: "Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç gelişebilir ki Ekrem Bey aday olur"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı hakkında, "Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç gelişebilir ki Ekrem Bey aday olur" dedi. Ayrıca, Güneydoğu gezisiyle ilgili de, "Bu geziyi Bahçeli’den çok önce duyurdum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında istenen siyasi yasak ve hapis kararının İstinaf'ta olduğunu belirterek, İmamoğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Fatih Altaylı'nın, "Ekrem Bey aday olamaz" ifadesine yanıt veren Özel, şunları söyledi:

"Ondan çok emin olmasın. Öyle bir süreç gelişebilir ki Ekrem Bey aday olur. Ayrıca, şu anda çıkacak karar İstinaf kararıdır ve adaylığa engel değildir. Yargıtay’ın onay aşamasına kadar süreç öyle ilerleyebilir ki, bu kararı verdiklerine pişman olurlar."

Altaylı'nın "Tayyip Bey, size 'Özgür Bey oraya gidip bir duruma bakın, toparlayın' dedi mi?" sorusuna Özel şöyle yanıt verdi:

"Güneydoğu gezisine gideceğimi Haziran ayı sonunda duyurdum ve bunu Eylül ayı içinde gerçekleştirmeyi planlıyordum. Hatta 1 Eylül Barış Günü'nde Diyarbakır’da olmayı hedeflemiştim. Ancak ayağımı kırdım. İlk başta Demirtaş’a gidip haftayı tamamlamayı düşünmüştüm. Grup toplantımda CHP'nin bu meseleye nasıl baktığını paylaşmayı da planladım. Ama ayağım kırılınca, Diyarbakır’a gidip kürsüde durmak ya da Mardin’de yer sofrasında oturmak mümkün olmadı. Bu nedenle geziyi erteledik. Hava kış gelmeden yapmaya karar verdik. İlan ettiğimizde Devlet Bahçeli'nin iki Salı konuşması yoktu. Birinci konuşma olunca arkadaşlarım ertelemeyi düşündü ama ben bir daha ertelemek için ayağımın kırılması gerektiğini söyledim. Bu geziyi Bahçeli’den çok önce duyurdum. Geziye gitmeden bir gün önce Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a özgürlük ifadeleri gündeme düştü, bu da geziyi farklı bir boyuta taşıdı.

Ancak sorduğunuz asıl mesele, milletvekilimiz Umut Akdoğan'ın televizyonda karşılaştığı durum. Ona iki ayrı soru soruluyor ve aralarında 20 dakika var. Birinde 'Sizce Demirtaş'ın el sıkışacağından Erdoğan'ın haberi var mı?' diye soruluyor, Bahçeli'nin cevabı şöyle: 'Ya sık sık görüşüyorlar, mutlaka şunu demiş olabilir, sen bir git dolaş oraları, bir elini sık bakalım ne olacak Türkiye'de.' İkinci soru ise, 'Özgür Bey'in Diyarbakır’a gidişi ile ilgili bu kararı nasıl verdi?' oluyor. Bu cevaplar montajla bir internet sitesi tarafından birleştirilerek yayımlandı. En son Türker Ertürk de bunu tekrar dile getirdi. Bunun dostça bir davranış olmadığını düşünüyorum. Ben Tayyip Bey'le CHP Genel Merkezi’ne geldiği günden bu yana hiç sohbet etmedim. Sadece Yargıtay açılış gününde karşılaştık, selamlaştık."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.