Özgür Özel: "Sağlık Hizmetleri Ticarileştirildi, Halkın İhtiyaçları Görmezden Geliniyor"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da düzenlenen çalıştayda hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi. Randevu sürelerinin uzaması ve hastaların yaşadığı zorluklara dikkat çeken Özel, sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesinin sonuçlarına vurgu yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da düzenlenen "Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, hükümetin sağlık politikalarına sert eleştirilerde bulunarak, mevcut durumda randevu sürelerinin uzadığını, hastaların randevu almakta zorluk yaşadığını ve bu süreçte birçok kişinin telefon başında sinir krizleri geçirdiğini vurguladı.

Özel, "Maalesef sağlığı ticarileştirmek ve sağlık hizmetlerini sınıfsal bir sorun haline getirmek için bir fırsata dönüştürdüler. Gelinen noktada deyim yerindeyse gemi karaya oturdu. Randevu sürelerinin uzadığı, randevuların alınamadığı ve kaynakların israf edildiği bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Ayrıca, ülkenin uzun süredir ağır bir ekonomik krizin pençesinde olduğunu ifade eden Özel, iktidarın halkın genel refahını sağlamaktansa tam tersine bir yaklaşım sergilediğini dile getirdi. "Hastaneler bu milletindir" ifadesini öne çıkaran Özel, bu meselenin ancak halkın gerçek iradesinin yansıtıldığı bir iktidar ile çözülebileceğini söyledi. Özel, gelecekteki Türkiye Cumhuriyeti iktidarında, bu problemlerinin köklü bir şekilde çözüleceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.