Özgür Özel'den bebek katili Yenidoğan Çetesi soruşturmasında adı geçen CHP'li hakkında açıklama!

İstanbul'da, bir çetenin 112 Acil Çağrı Merkezi'ndeki çalışanlarla işbirliği yaparak bebek acil hastalarını özel hastanelere yönlendirdiği ve ölümlerine yol açtığı iddiasıyla 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili açıklamalarında sorumluların peşine dü

İstanbul'da, bir çetenin 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışanlarla işbirliği yaparak, bebek acil hastalarını anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine yol açtığı iddiası ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında, doktor, hemşire ve ambulans şoförlerinin de aralarında bulunduğu 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı; 22 kişi tutuklandı.

Şüpheliler arasında yer alan Ahmet Atilla Yılmaz, CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi ve İBB Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu üyesidir. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili partisinin "Eğitim Zirvesi"nde önemli açıklamalarda bulundu. Özel'in açıklamalarında dikkat çeken noktalar şunlardır:

- İletişim Başkanlığı’ndan iktidara yakın medyaya, "Bu işin içinde DEM’li var, CHP’li belediye meclis üyesi var" şeklinde haberlerin yayıldığını belirtti.

- "Çok arayacaksanız, baştan söyleyeyim, bu işin içinde, içinde değil, 10 km kenarında bir tane CHP’li var ise onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir" dedi.

- Özel, Sağlık Bakanı İstanbul İl Müdürü’yken kendini temize çıkarmak için "Biz ihbar ettik" dediğini ifade etti.

- Mayıs 2023'te yapılan ilk şikayetten bu yana hiçbir gelişme yaşanmadığını, çetenin tüm bilgilere ulaşacak kadar güçlü olduğunu ve canilerin hastane hastane dolaştığını vurguladı.

- Eski sağlık bakanının hastanesinin işin tam merkezinde olduğunu ve bu süreçte sağlık müdürlüğünün sorumlularının Sağlık Bakanlığı'nın tepesinde oturduğunu belirtti.

- "Sorumlusu benim ben" diyenlerin üzerine düşeni yapmadığını, her konuda bilgili olanların bu işte kenara çekildiğini ifade etti.

- "İletişim Başkanlığı, 2 isim tespit edecek de sorumluluktan kurtulacak" diyerek, bu hastanelerin ruhsatlarının askıya alınmasını ve yasal düzenlemenin meclisten geçirilmesini talep etti.

- "Paçalarından pislik akan adamlar, 22 yıllık iktidarın sonunda sorumluluğu bizlere atıyorlar. Her şeyi biliyorsanız, bu işi de çözeceksiniz" şeklinde sert bir çağrıda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.