Özgür Özel'den Bulgaristan'daki vatandaşlara çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 27 Ekim'de Bulgaristan'da yapılacak seçimler için Türkiye’deki Bulgaristan Türklerine çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 27 Ekim 2024'te Bulgaristan'da gerçekleştirilecek seçimlere dair Türkiye’de yaşayan Bulgaristan Türklerine çağrıda bulundu. Özel, bu önemli tarihte oy kullanmaları için tüm Bulgaristan Türkleri ve çifte vatandaşları sandığa gitmeye davet etti. "Sözüme değer veren tüm Bulgaristan Türklerini, tüm çifte vatandaşları oy kullanmaya davet ediyoruz," dedi.

Özgür Özel, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi Eş Genel Başkanı Cevdet Çakırov ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. Görüşmenin ardından Özel, 27 Ekim’de yapılacak genel seçimler için birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Bu seçim, her zamankinden daha önemli," ifadesini kullandı. Çifte vatandaşların oy kullanma hakkına sahip olduğunu belirten Özel, Türkiye’nin birçok ilinde, özellikle İstanbul, Bursa, İzmir ve Tekirdağ’da sandıkların kurulacağını duyurdu.

CHP Genel Başkanı, "Oy kullanma imkanı var. Bu konuda il başkanlıklarımız, Bulgaristan seçimlerine katılımın artması ve oradaki Bulgaristan Türkü yurttaşlarımızın en iyi şekilde temsil edilebilmeleri için büyük önem taşıyor. Haklarının yenilmemesi için bu seçime katılmalarını çok önemsiyoruz," şeklinde konuştu. Ayrıca, seçim günüyle ilgili her türlü talebin CHP tarafından karşılanacağını vurgulayarak, il ve ilçe başkanlıklarına başvurmalarını önerdi.

Özel, bu seçimde Türkiye'deki tüm partilerin Hak ve Özgürlükler Hareketi’ni desteklediğine inandığını belirterek, "Bu sadece bir parti meselesi değil; Türkiye’de hangi partiye gönül vermiş olursa olsun, her insanın sandığa gitme hakkı vardır. Biz CHP olarak üzerimize düşeni yapacağız ve diğer partilerin de aynı şekilde katkı sağlayacağına inanıyoruz," dedi. Son olarak, "27 Ekim günü herkesi Bulgaristan seçimleri için oy kullanmaya davet ediyoruz," ifadeleriyle çağrısını tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.