Özgür Özel'den CHP marşı tepkisi: 'Bir daha çalarsanız ayıp olur'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya’da katıldığı etkinlikte parti marşının çalınmasına tepki gösterdi. Özel, durumu Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’a ileterek, "Bu kusuru, başarılı başkanımızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, ayıp olur" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya'da katıldığı etkinlikte parti marşının çalınmasına tepki gösterdi. Özel, bu durumu eleştirirken Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'a yönelik, "Bu kusuru, minicik bir nazar boncuğu olarak çok başarılı Mudanya Belediye Başkanımızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, bu sefer ayıp olur" şeklinde bir uyarıda bulundu.

Mudanya Mütarekesi'nin 102'nci yılı etkinlikleri için Bursa’ya gelen Özel, kürsüde "Cumhuriyet Halk Partisi baba ocağı, ay yıldızın gölgesinde ana kucağı" sözlerinin geçtiği marşın çalınmasını eleştirdi. 

Özel, etkinlikteki müziğin kamusal bir alanda ve bir belediye organizasyonunda uygun olmadığını belirterek, "Öncelikle özür dileyerek başlamak istiyorum. Çalan şarkı, partimizin toplantılarında hoşumuza giden bir parça. Ancak burası bir belediyenin etkinliği. Devlet ve parti ayrımı kalmadı. Ülkenin cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanıdır ve bu durum, zaman zaman bizlere de bu hataları yaptırıyor. Tüm siyasi partilerin davetli olduğu etkinliklerde bu konulara dikkat etmeliyiz. Bu kusuru, başarılı Mudanya Belediye Başkanımızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, bu sefer ayıp olur. Başkanım, mahcup edersiniz; başka bir müzik ayarlayın" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.