Özgür Özel'den Cumhurbaşkanlığı adayı açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da turizm sektörü temsilcileriyle yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da turizm sektörü temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel'in açıklamalarından bazı öne çıkan noktalar şunlar:

- Bakırköy ve Silivri'deki durumu eleştirerek, "Yaptığınız zulüm yeter. Sizin endişeleriniz nedeniyle siyasi yasaklar peşindesiniz. Herkesi yıldırmaya çalışıyorsunuz. Madencilerin Meclis'e girmesini yasaklayıp, sonra 'Aynı gemideyiz...' diyorsunuz" dedi.

- Birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Ülkede gerçekten birlik olacaksak, Atatürk'ün kurduğu parti buradadır. 23 yıldır sıkışınca, 'Tehlike büyük, arkamıza sıkışın...' demek geçmişte kaldı" ifadelerini kullandı.

- Eleştirilerini sürdürerek, "Geçmişte HDP'li vekillerle el sıkıştığımız için DEM'leniyor denilenler, şimdi Bahçeli'nin 'Kapatılsın, hazine yardımı vermeyin, terör yuvası' dediği partiyle el sıkışıyor. Ben Devlet Bey gibi kucaklaşmadım. Bu ülkenin tüm seçilmiş partileri değerlidir ve normalleşmenin mimarı biziz" şeklinde konuştu.

- Ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, "İşçiler ve emekliler geçinemiyor. Bıçak kemikte. Türkiye'nin güvenliği konusundaki bilgileri almak istiyoruz. İsrail'in gücü Türkiye'ye yetmez. Gerçek sorunlarımızın üzerini kapatamayız" dedi.

- "Geçim olmazsa seçim olur" ifadesini yineleyerek, "Erdoğan'ın beş yılı tamamlayacağım inadı boşuna. Kasım 2025'te seçim olmalı. Martta seçim için hazır olduğunu söylemeli" vurgusunda bulundu.

- Kendi şahsi taleplerinin olmadığını belirten Özel, "Hedefim CHP'yi iktidar yapmak. CHP'nin her görevi her göreve layıktır" dedi.

- Son olarak, CHP'nin aday belirleme sürecine değinerek, "Başta CHP üyelerinin ve her bireyin fikrine başvuracağız. En geniş mutabakatla en iyi adayı seçeceğiz. CHP'nin adayı, Türkiye'nin bir sonraki Cumhurbaşkanı olacak" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.