Özgür Özel’den Erdoğan’a Tepki: Bahçeli’yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, "Bahçeli’yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle" dedi. ''Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar bu probleminin varlığına inanacağız'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen Yaşam Hakkı Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özel, "Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar bu probleminin varlığına inanacağız" diyerek, Kürt sorununa dikkat çekti. Özel, "Herkesin kendini özgür hissedeceği bir süreci Meclis’te başlatarak bu mesele çözülmelidir" ifadesini kullandı.

GÜVENSİZ BİR TÜRKİYE TABLOSU

Konuşmasında, mevcut hükümetin toplumda yarattığı güvensizliğe de vurgu yapan Özel, "Bu iktidar Türkiye’yi herkes için güvensiz hale getirmiştir. Kadınların yüzde 70'i sokakta yürürken kaygı duyduklarını ifade ediyorlar" dedi. Özellikle kadın ve çocukların yaşadığı şiddete değinen Özel, birçok cinayetin devletin ihmali nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.

KATİLLERİN ARKASINDAKİ İKTİDAR

Özel, kadın cinayetleri ve çocuk istismarı vakaları üzerinden hükümeti eleştirerek, "Bu ülke 8 yaşındaki Narin’imizi koruyamadı. İki yaşındaki Sıla bebeği koruyamadı. Bu ülkede bebekler bile korunamıyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, "Bu hastanelerin ruhsatları mahkeme kararıyla iptal edilmeli" dedi.

MECLİS’TEN ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Kürt sorunu hakkında da açıklamalarda bulunan Özel, "Devlet Bey, Abdullah Öcalan’ı Meclis’i adres gösteriyor. Erdoğan çıkıp bu millete bir açıklama yapmak zorundadır. Bahçeli’yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle" diyerek, hükümeti eleştirdi.

SONUÇ: MÜCADELE SÜRECEK

Özel, sözlerini "Bu iktidarı düzeltene kadar, bu ülke kadınlar, çocuklar, bebekler, canlar ve hepimiz için güvenli bir ülke olana kadar mücadele edeceğiz" diyerek tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.