Özgür Özel'den HÜDA PAR'a tepki: "Seçimde sustu, şimdi konuşuyor"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesine karşı çıktığını eleştirerek, bu maddenin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerini koruduğunu vurguladı. Özel, Yapıcıoğlu'nun bu açıklamasının Cumhuriyet değerlerine karşı olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesi hakkındaki eleştirilerini sert bir şekilde yanıtlayarak, bu maddenin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerini ve sembollerini koruduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Anayasa'nın 4. maddesi olmasın." şeklindeki açıklamasına sert tepki gösterdi. Özel, Yapıcıoğlu'nun seçim döneminde suskun kaldığını, şimdi ise bu açıklamayı yaptığını belirtti. 

Özel, Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesine karşı olduklarını ifade ettiğini hatırlatarak, bu maddenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin niteliklerini, bayrağını, İstiklal Marşı'nı ve başkent Ankara'yı koruduğunu vurguladı. Yapıcıoğlu'nun bu maddelere karşı çıkmasının, Atatürk'ün Ankara'yı başkent yapmasına, bayrağa, İstiklal Marşı'na ve Cumhuriyet'e karşı olduğunu gösterdiğini öne sürdü. Özel, bu durumun milletin birliği, beraberliği ve değerlerinin garantisinin CHP olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.