Özgür Özel’den Kaçakçılık Krizi Hamlesi: CHP’li Ediz Ün’e İstifa Çağrısı

Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün aracında gümrük kaçağı elektronik sigara bulunmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin itibarını korumak adına Ün’ün istifasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ABD ziyaretinden döndükten sonra partisinin Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün, hakkındaki kaçakçılık iddiaları nedeniyle istifasını talep etti. Ün'ün kısa süre içinde milletvekilliğinden istifa etmesi bekleniyor.

GÜMRÜK KAÇAĞI ELEKTRONİK SİGARA APARATLARI BULUNMUŞTU

Olay, 20 Eylül’de Edirne’de meydana gelmişti. CHP’li vekil Ediz Ün’e ait cipte yapılan polis aramasında çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara aparatı ele geçirilmişti. Araçta bulunan şoför ve bir kişi gözaltına alınmış, olay basında geniş yankı bulmuştu. Ediz Ün ise bu kaçak ürünlerden haberi olmadığını belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

CHP'DEN İSTİFA TALEBİ GELDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşanan olayların ardından partinin itibarını koruma amacıyla Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün istifasını talep etti. Özel, ABD dönüşünde yaptığı açıklamada, partinin ilke ve değerlere bağlı kalmak adına bu kararın alındığını belirtti. Özel’in açıklamasıyla birlikte gözler Ediz Ün’e çevrildi.

EDİZ ÜN DİREKSİYON BAŞINDAYMIŞ

Geçtiğimiz hafta, Edirne’de polis kontrolü sırasında durdurulan cipte kaçak ürünlerin bulunmasının ardından yapılan açıklamalarda, Ediz Ün'ün o gece direksiyon başında olduğu ortaya çıkmıştı. Bu gelişme, olayın milletvekili üzerinde yarattığı baskıyı artırmıştı. Ün, araçtaki kaçak ürünlerden haberdar olmadığını yineleyerek, sorumluları bulmak için yargı sürecine güvendiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.