Özgür Özel'den, öldürülen taksi şoförünün ailesine ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de taksisiyle silahla yaralanıp hayatını kaybeden Oğuz Erge'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Buca Belediyesi Taziye Evi'nde Erge'nin ağabeyi Mehmet Ali Erge'ye taziyelerini ileten Özel, ziyaret sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de taksisiyle silahla yaralanıp hayatını kaybeden Oğuz Erge'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Buca Belediyesi Taziye Evi'nde Erge'nin ağabeyi Mehmet Ali Erge'ye taziyelerini ileten Özel, ziyaret sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

TAKSİCİ CİNAYETLERİ GÜNDEMDE

Özel, Buca Belediyesi Taziye Evi'nde Erge'nin ailesine başsağlığı diledi. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özel, taksicilerin yaşadığı sıkıntılara ve Türkiye genelindeki taksici cinayetlerine dikkat çekti. 

Özel, "Biz bu konuyu bu hafta Mecliste gündeme getireceğiz. Konuyla ilgili bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arkadaşlarımız teklif edecekler. Üzerinde hem birebir bu mesleği yapanlarla konuşarak, dernekleriyle, odalarıyla görüşerek nasıl tedbirler alınabilir düşünülecek. İIk akla gelen bir güvenlik kabini konusu var fakat nasıl uygulanabilir, nasıl yapılabilir? Hepsi konuşulacak. Ümit ediyorum bu büyük kayıp bundan sonraki taksicilerin evlatlarının yetim kalmaması noktasında bir kazanıma dönüşebilir. Bundan sonraki meslektaşlarının hayatlarını kaybetmemesi, evlatlarının yetim kalmaması için atılacak adımlara vesile olursa bu hepimiz için bir teselli olacaktır." dedi.

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK

CHP lideri, Meclis'te konuyu gündeme getirerek, taksici güvenliği ve cinayetlerle ilgili bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için çalışma yapacaklarını ifade etti. Özel, meslektaşlarıyla, dernek ve odalarla görüşerek alınabilecek tedbirleri değerlendireceklerini söyledi.  Özel, taksicilerin güvenliği için düşünülen güvenlik kabinlerini konuşacaklarını belirtirken, konunun detaylarını ele alacaklarını ve önlemler alınması için çaba göstereceklerini ifade etti.

BİREYSEL SİLAHLANMA KONUSU MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Genel Başkanı, bireysel silahlanma ve ruhsatsız silahlarla ilgili parti görüşlerini dile getirirken, bu konuda ciddi tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Özel, ülkede bulunan 30 milyon ruhsatsız silahın genel güvenliği tehdit ettiğine dikkat çekti ve bu konuda önlem alınması çağrısında bulundu. Özel, "Bireysel silahlanmaya her zaman karşıyız. Teklif ettiğimiz komisyonun hem taksicilerin güvenlikleriyle ilgili emekler yapması hem de bu bireysel silahlanma meselesiyle ilgili de ciddi tedbirlerin alınması lazım. 30 milyon ruhsatsız silah ülkeyi son derece güvensiz, özellikle hem taksiciler için elbet gece saatlerde çalışanlar için, kadınlar için, herkes için son derece tehlikeli bir hale sokmuş durumda. Bu mevzuda kesinlikle önlem alınması gerekiyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İmamoğlu'nun öncülüğünde başlatılan 'Kent Lokantası' projesi, bir başka şehre daha geliyor!
Nihal Can Nişantaşı’nda! Hastalığı sebebiyle tahliye edilmişti!
EPDK'nın Yeni Kararı: Akaryakıt Fiyatlarında Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitimde Şiddete Karşı Yeni Yasal Düzenleme Hızla Hayata Geçecek!
Ediz Hun: 'Yeşilçam sineması bitti!'