Özgür Özel'den Saray entrikalarıyla Merkez Bankası'ndaki siyasi çekişmeler kurumu zedeliyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tunceli ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, gündemdeki önemli konulara sert eleştirilerde bulundu. Hafize Gaye Erkan'ın ailesi üzerinden yapılan iddialara karşı çıkan Özel: '' bu durumu demokratik bir ülkede kabul edilemez'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Tunceli ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel'e, "Açıklanmayan büyükşehir belediye başkanları İzmir gibi ne zaman açıklanacak?" sorusu yöneltilerek, Parti Meclisi toplantılarına işaret etti. Önümüzdeki hafta içinde yapılacak toplantılarda birçok belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını belirten Özel, bu süreçte önemli gelişmelerin yaşanacağını ifade etti.

"SARAY ENTRİKALARIYLA DEĞİŞEN BAŞKANLAR"

Özgür Özel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a yönelik yapılan iddialara da değindi. Erkan'ın iyi eğitimli bir kişi olduğunu vurgulayan Özel, AKParti içindeki çatışmalara konu edilmiş olmasını eleştirdi. Saray entrikalarıyla Merkez Bankası'nda değişikliklerin yapıldığını savunan Özel, bu durumun demokratik bir ülkede kabul edilemez olduğunu belirtti. Özel, iktidarın Merkez Bankası'ndaki değişiklikleri siyasi çekişmelere dönüştürerek kurumun saygınlığını zedelediğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı, emekli maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu dile getirerek, herhangi bir seyyanen zammın yeterli olmadığını belirtti. En düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi gerektiğini savunan Özel, bunun yasal düzenleme ile sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, seyyanen zam yerine asgari ücret artışlarına paralel olarak emekli maaşlarının da artırılması gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı