Özgür Özel'den TİP'e Eleştiri, Melis Akyürek'ten Sert Yanıt: "Demokrasi 101

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in TBMM açılışında yaşanan ayağa kalkma tartışmasına ilişkin Türkiye İşçi Partisi'ne yaptığı göndermeye, TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışında yaşanan "ayağa kalkma" tartışmasına ilişkin üstü kapalı bir şekilde Türkiye İşçi Partisi’ni (TİP) eleştirdi. Medyascope yayınında yaptığı açıklamada, Özel, TBMM’de TİP'e devredilen söz haklarına atıfta bulunarak "Kimsenin karşısında ayağa kalkmayız diyorlar ama oyları yüzde 1.5. Bizden giden tepki oylarıyla oradasınız," dedi. Bu sözlere, TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

ÖZEL'İN SÖZLERİ: "OYUNUZ YÜZDE 1.5"

Özel, Medyascope’da Ruşen Çakır ve Göksel Göksu’nun sorularını yanıtlarken, Türkiye İşçi Partisi'ni kastederek şunları söyledi: "Bir tanesi çıkmış, 'Biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız' diyor. Partinin oyu yüzde 1.5, bizden gelen tepki oylarıyla orada bulunuyorlar. Meclis’teki konuşmalarının çoğunu biz devrettik, ben devrettim."

Bu açıklama, TBMM’de CHP'nin TİP'e verdiği söz haklarına ilişkin eleştirel bir göndermeydi.

TİP’TEN SERT YANIT: "DEMOKRASİ 101"

Özgür Özel’in bu sözlerine TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek sosyal medya hesabından yanıt verdi. Akyürek, "Demokrasi 101" başlığıyla yaptığı açıklamada, Meclis’te vekillere söz hakkı vermenin demokrasiyi güçlendirdiğini vurgulayarak Özel’e sert eleştirilerde bulundu. Akyürek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"HALKIN ÇIKARLARI İÇİN KONUŞUYORUZ"

Akyürek, CHP’nin TİP'e verdiği söz hakkını demokrasinin bir gereği olarak nitelendirdi: "Demokrasi 101: Meclis’te halk tarafından seçilmiş vekile söz hakkı devretmek demokrasiyi güçlendirir. Biz bu sözleri halkın çıkarları için kullanıyoruz, holding işlerine değil. Halkın sesi oluyoruz."

"OTORİTER REJİMİ SÜRDÜRME ANLAYIŞI"

Akyürek ayrıca, Özgür Özel’in "Beni eleştirene bir daha söz devretmem" anlayışını, mevcut otoriter düzeni sürdürmek olarak eleştirdi: "Halkın çıkarına konuşanı susturmak, otoriter rejimi devam ettirmek demektir."

Akyürek ayrıca TİP milletvekillerinin Halk TV programlarına bir yıldan fazla bir süredir çağrılmamasını da eleştirerek bu durumu bir ambargo olarak nitelendirdi ve açıklamasını "Geçmiş olsun Özgür bey" diyerek bitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.