Özhaseki'nin İliç Açıklaması: Deprem Riski Uyarıları Göz Ardı Edildi mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki, İliç ilçesindeki maden faciasıyla ilgili sorulara cevap verdi. Fay hattının bu bölgede aktif olduğuna dair uzman uyarılarını dikkate almayan açıklamalar, deprem riski taşıyan bölgelerde alınması gereken önlemlerin eleştirilmesine neden oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden faciasıyla ilgili soruları yanıtladı. Özhaseki'ye yöneltilen, "İliç'teki madenin fay hattının direkt üzerinde olduğu doğru mu?" sorusuna, Bakan Özhaseki, bu bilgiyi ilk defa duyduğunu ifade ederek, "İlk defa duyuyorum bunu ama ihbar kabul edip araştıracağım" şeklinde cevap verdi.

DEPREM RİSKİ UYARILARI GÖZARDI MI ALINDI?

Bu açıklamalar, maden faciasının yaşandığı bölgenin deprem riski taşıdığına dair uzman uyarılarını dikkate almayan bir tutumu yansıttığı şeklinde yorumlandı. Çeşitli uzmanlar, İliç bölgesinin deprem riskine dikkat çekmiş ve bu konuda uyarılarda bulunmuştu. Özellikle, fay hattının bu bölgede aktif olduğu ve ciddi bir deprem riski olabileceği uzun süredir ifade edilmekteydi. Jeologlar, madenin fay hattının üzerine kurulu olduğu konusunda uyarılarda bulunmuştu.

ÖNLEMLERİN YETERSİZLİĞİ ELEŞTİRİLERE YOL AÇTI:

Bakan Özhaseki'nin bu açıklamaları, kamuoyunda endişe ve eleştirilere neden oldu. Deprem riski taşıyan bölgelerde alınması gereken önlemlerin yeterince dikkate alınıp alınmadığı, uyarılara uyulup uyulmadığı tartışmalarını gündeme getirdi. Facianın yaşandığı bölgede alınan tedbirlerin yetersiz olduğu ve deprem riskine karşı duyarsız bir tavır sergilendiği eleştirileri ön plana çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Grup Başkanı istifa etti
En doğrusu da kongrede veliahdını çıkarmasıdır
Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam