Özhaseki'nin Yeni Kurulan Vakfı, Tarikata Bağlanma İhtimaliyle Gündemde!

AKP'nin eski Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, 500 bin lira sermaye ile Haseki Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı kurdu. Vakfın sona ermesi durumunda, Erenköy cemaatine bağlı bir tarikata devredileceği duyuruldu.

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 1 Temmuz’da görevinden istifa eden Özhaseki, "Bundan sonraki dönemde kuracağımız aile vakfında sağlığım elverdiğince hizmet vermeye devam edeceğim" diyerek, Haseki Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı kurdu. Vakfın kuruluşu, Resmi Gazete'de de yayımlandı. 500 bin lira sermaye ile kurulan vakfın yönetim kurulunda Özhaseki’nin ailesinden isimler yer aldı.

VAKFIN AMACI: GENÇLERE DESTEK

Haseki Vakfı'nın kuruluş amacı, "Milli ve manevi değerlere yürekten bağlı, maddi olanakları kısıtlı çocuklar ve gençler başta olmak üzere, ülkeye ve insanlığa katkılar sağlayacak kişilikli öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemek" olarak açıklandı. Bu amaca yönelik olarak çeşitli sosyal ve eğitim projeleri gerçekleştirmesi bekleniyor.

TARİKATA DEVİR İHTİMALI

Ancak vakfın geleceği hakkında dikkat çeken bir durum söz konusu. Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre, Haseki Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı, eğer sona ererse Kayseri merkezli "Seyid Burhaneddin Hz. Hizmet Vakfı"na devredilecek. Bu vakıf, Erenköy cemaatine yakınlığı ile biliniyor ve Kayseri’de ilköğretim, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik dini eğitim faaliyetleri yürütüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.