Özkan Uğur'un adı müzik stüdyosunda yaşamaya devam edecek!

Lenf kanserine yenik düşen sanatçı Özkan Uğur'un adı, İBB tarafınca 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda açılan müzik stüdyosunda yaşatılmaya! devam edecek! Genç müzisyenlere ücretsiz bir şekilde..

Sanatçı Özkan Uğur, 8 Temmuz Cumartesi günü 69 yaşında hayatını kaybetti. Daha önce 3 kez lenf bezi kanserini yenen sanatçı, ikinci kez kansere yakalanarak Üsküdar'da özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi altına alındı. Uğurand, adını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'un büyük bir otogarı olan Bayrampaşa'da kurduğu müzik stüdyosundan almıştır..

ÖZKAN UĞUR ANISINA..

Genç müzisyenlerin eserlerini ücretsiz olarak kaydedebilecekleri Özkan Uğur Müzik Stüdyosu, İBB Tesisler Bakım Onarım Müdürlüğü tarafından iki katlı olarak tasarlandı.

Toplam 125 metrekare kullanım alanına sahip olan stüdyoda öncelik genç ve amatör müzisyenlere verildi. Anlaşmalı olarak çalışan bir stüdyoda dileyenlere çalışma, prova ve kayıt ücretsizdir.

Stüdyonun açılışına Özkan Uğurand'ın eşi Aysun Aslan Uğur, oğlu Alişan Uğur, oyuncu Zafer Algöz, müzisyen Ayhan Sicimoğlu, oyuncu İzzet Öz ve İBB çalışanları katıldı.

Açılışın ardından stüdyoyu gezen ve genç müzisyenlerin şarkılarını dinleyen Aysun Aslan Uğur, gözyaşlarını tutamadı. Uğur daha sonra müzisyenleri tebrik etti. Stüdyoda kayıt yapan ilk grup, solist Volkan Atasoy, gitarist Tayyar Ahmet, Janberk Özsezer ve davulcu Ata Candaş Özgür'den oluşan bir grup geldi.

"ÖZKAAND'IN ATEŞİNİ SANATA VE MÜZIĞE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ"

Eşi Aysun Aslan Uğur, "Tabii ki dürüst olmak gerekirse şu anda çok duygusalım. Bunu nasıl söyleyeyim Özkanand'ımızın vefatından bu yana şüphesiz büyük bir duygu yoğunluğu yaşadık. Ama bu her zaman konuştuğumuz bir konuydu. Üzgünüz ama durumu tersine çeviriyoruz. Özkanand'ın acısını sanata ve müziğe dönüştürmek istiyoruz. Aslında bu ilk adımdı. Başkent Bölgesi'nden bu teklifi almak bizi çok sevindirdi. Bu nedenle gerçekten beğendik; "Ücretsiz olması çok önemli." dedi. Oğlu Alişan Uğur ise şunları söyledi: "Bugün gerçekten çok duygulandık. Eminim babamın ruhunu çok sevindirdiler, biz de. Bu stüdyonun 7'den 70'e herkese açık olması ve kapılarını açıyor olması gerçekten çok sevindirici. mükemmel.. Size yeterince teşekkür edemeyiz. Umarız kayıtlar burada hiç bitmez. Burası müzisyenlerle dolu ve çok güzel şarkılar çıkıyor. Onları da dinliyoruz" dedi.

"BU GENÇLER İÇİN İNANILMAZ BİR ŞANS"


Zafer Algöz, "Özkan abi zaten mükemmel bir sanatçıydı. Sadece müzik sektöründe değil oyunculukta da oldukça başarılıydı. Edindiği her enstrümanı yapıp çalabilen olağanüstü yetenekli bir insandı. Dünyada bilmiyorum, onun gibi bas, gitar, vokal çalan, sahneye hareket ve hayat getiren bir adam görmedim. Özkan bu anlamda çok güzel bir örnekti. Huzur içinde yatsın. "Onun adına böyle bir stüdyonun açılması ve müzik sektöründen arkadaşlarımızın, genç kardeşlerimizin buraya gelip ücretsiz olarak albüm kaydedebilmeleri çok güzel." dedi.

Açılışa katılan ünlü müzisyen Ayhan Sicimoğlu, Özkan Uğurand'ın çok mütevazi olduğunu belirterek, "Çalınca anlayacağız" dedi. Bunun için akustik yapıldı. Öyle görünüyor. Yarı canlı, yarı ölü, yarı kör efendim. Mikrofonlara falan bakmakta fayda var. Artık bilgisayarda yapılıyor, eski kaset kalmadı. Bilgisayar programı önemlidir. Mikrofonlar önemlidir, dikkat edilmesi gerekir. Burada gördüğüm kadarıyla uzman değilim ama iyi görünüyorlar. Bu gençler için inanılmaz bir fırsat. Biz gençken nerede yapardık, nasıl yapardık, kaça mal oldu bilmiyorum. Artık buranın bedava olması gençlere bir hediyedir. dedi.

"BURADA YALNIZCA ÇALDIĞIMIZ İÇİN ZİHİNSEL OLARAK BİZİ ÇOK KATTILAR"


Stüdyodaki grubun solisti Volkan Atasoy, "Onun anısına böyle bir yerde çalmak bizim için çok önemli. Çünkü onlar birçok müzisyenin idolü olan insanlar. Burada ilk oynayanlardan olmamız da bize büyük moral verdi. Yani maddi olarak zaten çok zor. Yani öğrenci olduğumuzu varsaymak daha da kötü. Çünkü fiyatlar çok yüksek ve yeterli saati satın alamıyorsunuz. Burası onun için mükemmeldi. Çok güzel ve keyifli bir antrenman gerçekleştirdik. dedi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.