Öztürk’ün annesi "Kimin kızı olduğu değil, kimliğinden bağımsız yargılanmasını istiyorum"

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'in karıştığı kazada motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk’ün annesi Neriman İnan, Kınık'ın tutuksuz yargılanmasını eleştirerek, "Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'in karıştığı kazada motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk’ün annesi Neriman İnan, olayın ardından yaşadığı duygusal zorlukları ve adalet arayışını dile getirdi. İnan, Kınık'ın tutuksuz yargılanmasına sert eleştirilerde bulunarak, "Kimin kızı olduğu değil, kimliğinden bağımsız yargılanmasını istiyorum" ifadelerini kullandı ve kazada yaşananların adalet sistemindeki eşitsizlikleri gözler önüne serdi.

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'in karıştığı kazada motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk’ün annesi Neriman İnan, olayla ilgili duygularını paylaştı. İnan, Kınık'ın tutuklanması gerektiğini vurgulayarak, "Kimin kızı olduğu değil, kimliğinden bağımsız yargılanmasını istiyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi. Kınık'ın ifadesinde suçlayıcı bir dil kullanmasını eleştiren İnan, "Bu kazada benim çocuğumun suçu ölmemesi miydi?" diye sordu.

Kazanın meydana geldiği 9 Temmuz tarihinde, Fatıma Zehra Kınık Demir'in otomobili, motosiklete çarparak 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne ve iki kişinin yaralanmasına yol açmıştı. Yaralanan motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk’ün annesi Neriman İnan, o günü şu şekilde anlattı: "Selim’in babası aradı, kaza geçirdiğini, arkadaşının öldüğünü söyledi. Ben hastaneye giderken oğlumu kaybettim düşüncesiyle yola çıktım. Oğlum tedaviye alındığında onu gördüm ama arkadaşının vefatından dolayı sevinemedim."

İnan, oğlunun kazadan sonra psikolojik olarak olumsuz etkilendiğini belirterek, "Oğlum ilk etapta şoktaydı. ‘Madem biri ölecekti, keşke ben ölseydim’ dedi. Şu anda durumu pek iyi değil, çok fazla konuşmuyor" dedi. Kınık'ın tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren İnan, "Fatma Zehra Kınık, ilk etapta kesinlikle tutuklanmalıydı" diyerek, "Ben kendi çocuğumu da kaybetmiş olabilirdim" ifadelerini kullandı.

İnan, kazada Kınık'ın kaza tespit tutanağında yüzde 100 kusurlu bulunduğunu belirterek, "Fatma Zehra Kınık, ifadesinde suçlayıcı bir dil kullanarak oğlumun ehliyetsiz olduğunu belirtti. Ancak kazanın nedeni, ehliyetsizlik değil, dikkatsizlikti" dedi. Kınık'ın kazadan sonra Batın'ın ailesini bir kez ziyaret ettiğini ancak başka bir iletişim kurmadığını da sözlerine ekledi.

İnan, Kınık'ın ifadesini gördüğünde çok üzüldüğünü belirterek, "17 yaşındaki bir çocuk bu durumda nasıl bir ifade verebilir? Bu kazada benim çocuğumun suçu ölmemesi miydi? O da ölsaydı, o zaman nasıl bir ifade verecekti?" şeklinde konuştu. Adaletin sağlanmasını beklediğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.