Paetongtarn Şinavatra, Tayland'ın Yeni Başbakanı Oldu

Pheu Thai Partisi, Paetongtarn Şinavatra'yı başbakanlık için aday gösterdi. Parlamentoda yapılan oylamada 319 oyla seçilen Paetongtarn, 31. başbakan olarak göreve başladı. Şinavatra ailesinin 3. temsilcisi olan Paetongtarn, eski Başbakan Taksin'in kızı.

Pheu Thai Partisi, Paetongtarn Şinavatra'yı başbakanlık için aday gösterdi ve parlamentoda yapılan oylamada 319 oy alarak 31. başbakan olarak seçildi. 37 yaşındaki Paetongtarn, Şinavatra ailesinden bu görevi üstlenen üçüncü kişi oldu ve ülkenin siyasi tarihinde önemli bir adım atmış oldu.

Bangkok Post'un haberine göre, Pheu Thai Partisi ve koalisyon ortakları, Paetongtarn Şinavatra'yı başbakanlık için aday gösterdi. Parlamentoda gerçekleştirilen oylamada, Paetongtarn'a 319 oy çıkarken, 145 oy aleyhine ve 27 milletvekili çekimser kaldı. Bu sonuçla 37 yaşındaki Paetongtarn, ülkenin 31. başbakanı oldu.

Paetongtarn, Şinavatra ailesinden bu görevi üstlenen üçüncü kişi olma özelliğini taşıyor. Anayasa Mahkemesi, 14 Ağustos'ta Başbakan Srettha Thavisin'i, kabine üyelerinden Pichit Chuenban'ı "hukuksuz atadığı" gerekçesiyle görevden almıştı. Pheu Thai Partisi ve koalisyon ortakları, eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın kızı olan Paetongtarn'ı parlamentodaki oylama için yeni lider olarak aday göstermişti. Taksin Şinavatra, 2006 yılında bir askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.