Pakistan'da aday ofislerine saldırı: 22 ölü var!

Al Jazeera'de yer alan habere göre, Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde bir milletvekili adayının ofisinin civarlarında patlama meydana geldi. Yetkililer, ofise yönelik saldırıda 12 kişinin öldüğünü bildirdi.

Pakistan, yarın 25. başbakanını ve 16. Ulusal Meclis üyelerini seçmek üzere sandık başına gidecek.

Belucistan eyaletindeki bir milletvekili adayının ofisinin civarında patlama meydana geldi. Yetkililer, saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pişin bölgesinde bağımsız vekil adayı Asfandiyar Han Kakar’ın ofisinin önünde düzenlenen saldırıda, 30'un üzerinde kişi yaralandı. Pakistan Talibanı ve bazı Beluci silahlı grupların zaman zaman saldırı düzenlediği bölgedeki patlamayı şu ana kadar üstlenen olmadı.

Qilla Saifullah kasabasında da Cemiyet Ulema İslam (JUI) adlı partinin ofisine yakın bir bölgede patlama meydana geldi. Bir günde yaşanan iki saldırıda toplam ölü sayısı 22 olarak açıklandı.

Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri Navaz Şerif ve Pakistan Halk Partisi (PPP) lideri Bilaval Butto Zerdari, başbakanlık koltuğu için seçimlerdeki en kuvvetli iki aday olarak öne çıkıyor. Cezaevindeki eski Başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) de seçimde öne çıkan partiler arasında gösteriliyor.

Son olarak farklı suçlardan üç ayrı hapis cezasına çarptırılan Han, hapishaneden yaptığı açıklamada destekçilerine 'oylarını kullandıktan sonra seçim merkezlerinden ayrılmama' çağrısı yaptı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Yeni Kaledonya'da Oy Kullanma Yasası Değişikliği Protestoları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Kanada'da Orman Yangınları: Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
ABD'nin İsrail'e Silah Yardımı Planı Belirsizlik Yaratıyor
Asya'da Aşırı Sıcaklar: İklim Değişikliği Etkisiyle Artıyor
Batı Sumatra'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Ölü Sayısı 58'e Yükseldi