Pakistan'da Çocuk Felci Vakaları 17'ye Yükseldi: İslamabad'da İlk Vaka

Pakistan'da bu yıl tespit edilen çocuk felci vakası 17'ye ulaştı. Başkent İslamabad'da 16 yıl aradan sonra bir vaka kaydedildi. 12 vaka Belucistan, 3 vaka Sind ve 1 vaka Pencap eyaletinde görülürken, Pakistan Sağlık Bakanlığı 5 yaş altı 33 milyon çocuğu aşılamayı hedefliyor.

Bu yıl Pakistan'da tespit edilen çocuk felci vakalarının sayısı 17'ye ulaştı. Pakistan Çocuk Felci Eradikasyon Programı'ndan yapılan açıklamaya göre, başkent İslamabad'da 16 yıl aradan sonra ilk kez bir çocuk felci vakası belirlendi. Başkentte yaşayan 8 yaşındaki bir erkek çocukta çocuk felci tespit edildiği ve bu durumun toplam vaka sayısını 17'ye çıkardığı bildirildi. Açıklamada, diğer 16 vakanın 12'sinin Belucistan, 3'ünün Sind ve 1'inin Pencap eyaletinde kaydedildiği belirtildi.

2023 yılında Pakistan'da 6, 2022 yılında ise 20 çocuk felci vakası tespit edilmişti. Pakistan Sağlık Bakanlığı, 9-13 Eylül tarihleri arasında ülke genelindeki 115 ilçede düzenleyeceği aşı kampanyası ile 5 yaş altındaki 33 milyon çocuğun aşılanmasını hedefliyor.

Çocuk felci vakaları, özellikle aşı erişiminin kısıtlı olduğu Afganistan ve Pakistan'da devam etmektedir. Bu yıl Afganistan'da Nangerhar, Kunar, Kandahar, Gazni ve Herat vilayetlerinde 5 çocuk felci vakası kaydedilirken, geçen yıl bu sayı 6 olarak belirlenmişti. Fakirlik, çatışma ve güvenlik sorunları, çocuk felcinin yayılmasının önüne geçilememesinde önemli faktörler arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.