Pakistan’da tren yandı! Çok sayıda ölü var!

Pakistan'da seyir halindeki trende patlama meydana geldi. Rahim Yar Han Emniyet Müdürü Amir Taimur patlamada 65 kişinin hayatını kaybettiğini...

Pakistan'da seyir halindeki trende patlama meydana geldi. Rahim Yar Han Emniyet Müdürü Amir Taimur patlamada 65 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken BBC Türkçe ise ölü sayısının 73 olduğunu duyurdu.

AA'nın haberine göre, Pakistan Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki Karaçi'den kuzeyindeki Ravalpindi'ye giden Tezgram ekspresinde, Rahim Yar Han kentinin Liyakatpur ilçesi yakınlarında bir patlamanın ardından yangın çıktığını bildirdi. Ahmed, patlamaya yolcuların yanlarında taşıdıkları, kahvaltı hazırlamak için kullandıkları, "kamp ocağı" olarak bilinen iki küçük tüpün neden olduğunu belirterek, trendekilerdeki yolculardan bazılarının patlama sonrasında ve yangın sırasında panikle trenden atladıkları için hayatını kaybettiğini belirtti.

3 VAGON KÜL OLDU

Pakistan Demiryolları Bakanı Raşid, yaptığı açıklamada yangının 3 vagonu tamamen yok ettiğini söyleyerek, "İki tüp patlamış. Yemek yaparken yağ kızdırıyorlarmış, alev almış" dedi.

Videolarda alevlerin vagonları sardığı görülüyor.

Öte yandan kurtarma ve tedavi çalışmalarına destek için Pakistan ordusu da doktorlarını patlamanın olduğu bölgeye ve çevredeki hastanelere gönderildi.

'ÖLENLERDEN YALNIZCA 18 KİŞİNİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ'

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Rahim Yar Han Vilayeti Sağlık Bakanı Dr. Yasmin Raşid ise yalnızca 18 cesedin kimliğinin tespit edilebilecek halde olduğunu söyledi.

Yaralılar helikopterlerle çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

AstraZeneca Covid Aşısıyla İlgili Toplu Davada: TTS İddiaları ve Güvenlik Tartışmaları
İran'da Babek Zencani'nin İdam Cezası 20 Yıla Hapis Çevrildi
Gazze'deki Yıkım: UNMAS'a Göre 37 Milyon Ton Moloz ve 100 Milyon Dolarlık Temizlik İhtiyacı
Twang'in Kralı Duane Eddy, 86 Yaşında Aramızdan Ayrıldı: Müzik Dünyasının Büyük Kaybı
Blinken, İsrail ve Hamas'a Ateşkes Çağrısı Yaptı