'Palalı Sabri' soruşturması tamamlandı

Beyoğlu'nda 1 Şubat 2024'te "Palalı Sabri" olarak bilinen Sabri Çelebi'nin öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. İddianamede, Çelebi'nin 9 kurşunla vurulduğu, şüpheliler Çetin Görer ve Hüseyin Kırmızı'nın kasten öldürme suçuyla yargılanacağı belirtildi.

Beyoğlu'nda 1 Şubat 2024'te Gezi Parkı olaylarında "Palalı Sabri" olarak bilinen Sabri Çelebi'nin bir gece kulübü önünde çıkan kavgada 9 kurşunla öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çelebi 'maktul', Çetin Görer ve Hüseyin Kırmızı ise 'şüpheli' olarak yer aldı.

Olay, Çelebi'nin otomobili ve içindeki iki kişiyle bir eğlence mekanının önüne gelmesiyle başladı. Çelebi, burada durakladığı sırada, beliren kalabalıkla belirlenemeyen bir konuda konuşmalar gerçekleştirdi. Çelebi’nin yanındaki iki kişi araçtan inerek kalabalığa katılırken, Hüseyin Kırmızı ve Çetin Görer de araçta kalan Çelebi'ye doğru yaklaştı.

İddianamede, Görer’in silahla Çelebi’ye ateş açtığı, Kırmızı’nın ise Çelebi’nin yüzüne yumruk attığı ifade edildi. Çelebi yaralanarak hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Şüpheliler, ifadelerinde Çelebi’nin kendilerine sözlü sataşmalarda bulunduğunu ve silah çıkaracağından endişe ettikleri için kendilerini korumak amacıyla saldırdıklarını belirttiler.

Adli Tıp Kurumu Otopsi Raporu'na göre, Çelebi'ye vücuduna 9 kurşun isabet ettiği tespit edildi. İddianamede, şüpheli Kırmızı’nın, Çelebi’nin direncini kıracak şekilde yumruk atarak Görer’in eylemine katıldığı ve her iki şüphelinin de Sabri Çelebi’yi kasten öldürdüğü vurgulandı.

İddianamede, Çetin Görer’in 'kasten öldürme', 'korku veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etme' ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından toplamda müebbet hapis ile 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapis cezası alması talep edildi. Hüseyin Kırmızı’nın ise 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.