Panik Başladı: Bu İki Bankada Paranıza El Koyulabilir!

Rusya'da bir mahkeme kararıyla Deutsche Bank ve Commerzbank gibi Almanya merkezli dev bankaların Rusya'daki varlıklarına el konuldu. Bu karar, her iki bankanın müşterileri arasında büyük bir paniğe yol açtı ve bankalarda uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

Rusya'da bir mahkeme kararıyla Deutsche Bank ve Commerzbank'ın varlıklarına el konulması, bankaların müşterileri arasında büyük bir endişe ve panik yarattı. Bu karar, Rus gaz devi Gazprom'un yüzde 50 hissedarı olduğu RusChemAlliance tarafından açılan dava sonucunda alındı. Davada, Deutsche Bank ve Commerzbank'ın Rusya'da kurulacak bir gaz işleme tesisi inşaatı için verilen garantileri ihlal ettikleri iddia ediliyor.

Mahkeme kararına göre:

- Deutsche Bank'ın Rusya'daki yan kuruluşu Deutsche Bank Technology Center LLC'nin kayıtlı sermayesindeki yüzde 100 hissesinin kullanılması yasaklandı.
- Deutsche Bank'ın Rusya'daki varlıklarına ve banka hesaplarına 238,6 milyon avroya kadar el konuldu.
- Commerzbank'ın da Moskova'daki binası ve 93,7 milyon avro tutarındaki varlıklarına el konuldu.

Deutsche Bank konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu iddianın Rus mahkemeleri tarafından nasıl uygulandığını değerlendirmemiz ve Rusya'daki operasyonel etkimizi gözden geçirmemiz gerekecek" dedi. Commerzbank ise henüz bir açıklama yapmadı.

Küresel ekonomik krizin etkisiyle bankacılık sektöründe artan endişeler, Deutsche Bank ve Commerzbank'a yapılan el koyma kararının daha geniş çapta ekonomik dengesizliklere katkıda bulunup bulunmayacağı konusunda spekülasyonlara neden oldu.

Bu gelişme, Deutsche Bank ve Commerzbank müşterileri arasında büyük bir tedirginlik yaratırken, küresel bankacılık sektöründe de geniş kapsamlı tartışmalara yol açıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.