Papa Franciscus, BM Barış Gücü'ne saygı gösterilmesini istedi!

Papa Franciscus, Vatikan'daki pazar duası sırasında Orta Doğu ve Ukrayna konularına dikkat çekti. Orta Doğu'da ateşkes çağrısında bulunarak, BM barış gücüne saygı gösterilmesini istedi. Ukrayna'da ise yaklaşan kışta sivil halkın korunması için hava saldırlarının durması gerektiğini vurguladı.

Vatikan'da, Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisinden geleneksel pazar duasını gerçekleştiren Papa, ardından yaptığı konuşmada Orta Doğu ve Ukrayna'ya dair önemli mesajlar verdi. 

Papa Franciscus, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarına ve özellikle BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerine yönelik ateş açılmasına değinerek, "Orta Doğu'da yaşananları endişeyle izliyorum. Tüm cephelerde derhal ateşkes talep ediyorum. Barış sağlamak için diplomasi ve diyalog yollarını izlemeliyiz. Filistin, İsrail ve Lübnan'daki tüm halklara olan yakınlığımı ifade ediyorum ve BM barış gücüne saygı gösterilmesini talep ediyorum. Tüm mağdurlar, yerinden edilenler ve rehineler için dua ediyorum," şeklinde konuştu.

Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Papa, yaklaşan kış şartlarını hatırlatarak, "Ukraynalıların soğuktan ölmemesi için bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Sivil halkı derinden etkileyen hava saldırıları durmalı. Masumların öldürülmesine son verilmeli," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.