Papa Franciscus'tan Çarpıcı Açıklama: 'Orantısız Savunmalar Ahlaka Aykırıdır

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, İsrail'in Lübnan'daki bombardımanları hakkında yaptığı açıklamada, "her orantısız savunmanın ahlaka aykırı bir eylem" olduğunu vurguladı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İsrail'in Lübnan'daki bombardımanları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Lüksemburg ve Belçika'yı kapsayan dört günlük gezisini tamamlayarak bugün Vatikan’a dönen Papa, uçakta kendisini takip eden gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bir gazetecinin, Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a yönelik suikast için 900 kilogramlık bombaların kullanıldığına dair haberleri hatırlatarak, İsrail’in Lübnan ve Gazze'deki askeri eylemleri hakkında sorduğu soruya yanıt veren Papa, "Orantısız bir durum olduğunda, ahlakın ötesine geçen baskıcı bir eğilim belirginleşir. Bir ülke, herhangi bir ülkeden bahsediyorum, gücüyle bu tür şeyleri ‘üstün’ bir biçimde yapıyorsa, bunlar ahlaka aykırı eylemlerdir" ifadelerini kullandı.

Papa Franciscus, savaş durumunda bile korunması gereken bir ahlak anlayışı olduğunu vurgularken, "Her gün Gazze'deki Katolik cemaatiyle görüştüğümü ve oradakilerin bana Gazze’deki zulmü anlattığını" ifade etti. Papa’nın bu açıklamaları, uluslararası toplumda büyük yankı uyandırırken, savaşın getirdiği insani krizlerin önemi bir kez daha gündeme geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.