Papa'dan son durum açıklaması: Ortadoğu'daki durumu kaygıyla izliyorum

Papa Franciscus, son zamanlarda Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere ilişkin endişeyle yaklaştığını belirterek diyalog ve diplomasiye vurgu yaptı. Papa Franciscus, bu durumu endişeyle izlediğini belirterek diyalog ve diplomasi çağrısında bulundu.

Son dönemde Ortadoğu'da yaşanan olaylar hakkında konuşan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, bu durumu endişeyle izlediğini belirterek diyalog ve diplomasi çağrısında bulundu.

FİLİSTİN VE İSRAİL'DE BARIŞ İÇİN HER GÜN DUA EDİYORUM


Vatikan'da bulunan Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisinden geleneksel pazar duasını yapan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri kaygıyla takip ettiğini belirterek diyalog ve diplomasi çağrısında bulundu. Papa, "Ortadoğu'daki durumu endişeyle ve acıyla takip ediyorum. Bunun yerine diyalog ve diplomasi yollarının hakim olmasına izin verin, bu çok şey yapabilir" şeklinde konuştu. Ayrıca, savaşlara ve hak iddia etme mantığına teslim olunmaması gerektiğini vurgulayan Papa, "Filistin ve İsrail'de barış için her gün dua ediyorum ve bu iki halkın yakın zamanda acılara son vermesini umuyorum" ifadesini kullandı. Papa ayrıca, Ukrayna için de dua ettiğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti