Papa'nın Asya turu Endonezya'nın en büyük camisinde başlıyor: 6 dinin temsilcileriyle buluşacak

Papa Francis, dinler arası diyaloğu güçlendirmek amacıyla 12 günlük tarihi bir Asya turuna çıkıyor. Endonezya'nın Cakarta kentindeki İstiqlal Camii'nde İslam, Budizm, Hinduizm ve diğer dinlerin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Papa Francis’in bugünden itibaren başlayacak olan Asya turu, dinler arası diyaloğu güçlendirmeyi hedefliyor.

Endonezya’nın başkenti Cakarta'daki İstiqlal Camii'nde düzenlenecek toplantıya İslam, Budizm, Konfüçyüsçülük, Hinduizm, Katoliklik ve Protestanlık temsilcileri katılacak.

280 milyonluk nüfusunun yüzde 87'sinin Müslüman olduğu Endonezya, Hristiyanlığın Filipinler ve Çin'den sonra Asya'daki en büyük üçüncü topluluğunu barındırıyor.

Papa'nın ziyareti, dinler arası diyaloğun teşvik edilmesi ve toplumsal düzeyde olumlu değişimlerin sağlanması açısından büyük bir önem taşıyor.

 

TARİHİ ASYA TURU

 

Dört Asya ülkesini kapsayan ve 12 gün sürecek bu seyahat, Papa'nın gerçekleştirdiği en uzun yurtdışı ziyaretlerinden biri olacak.

Bu tarihi Asya turu, Katolik Kilisesi içindeki önemli değişimleri de yansıtıyor: Kilisenin Asya'ya yönelişi.

 

AZINLIKLARIN SESİ YÜKSELİYOR

 

Katolik Kilisesi, son dönemlerde Avrupa merkezli veya Batılı bir kurum olma konumundan çıkıyor. Asya, Afrika ve Latin Amerika’daki kiliseler, giderek daha fazla söz sahibi olmaya başlıyor.

Vatikan yetkilisi ve Papa'nın yakın danışmanlarından Peder Antonio Spadaro, "Asya her zaman Francis'in öncelikleri arasında yer aldı" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.