Papa'nın çocuk istismarını göz ardı ettiği iddiası: Başpiskoposun istifasını kabul etti

Vatikan, konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Vatikan'ın yayımladığı açıklamada, Papa Franciscus'un "başpiskopos Andrzej Dziega'nın Szczecin-Kamien başpiskoposluğu görevinden istifasını kabul ettiği" belirtildi.

Vatikan, konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Papa Franciscus'un "başpiskopos Andrzej Dziega'nın Szczecin-Kamien başpiskoposluğu görevinden istifasını kabul ettiği" belirtildi.

TVN24 kanalının 2021'de yayınladığı bir belgeselde, o dönemde vefat eden rahip Andrzej Dymer'in çocukları istismar ettiği ve bağlı olduğu Szczecin-Kamien piskoposluğunun başpiskoposu olan Andrzej Dziega'nın 1995'ten bu yana bu istismardan haberdar olmasına rağmen herhangi bir işlem başlatmadığı iddia edilmişti.

Yerel medyada yer alan raporlara göre, 2008'de kilise mahkemesi tarafından çocuk istismarı suçlamalarından suçlu bulunan Dymer'in temyiz talebi, ölümünden önce görüşülmemişti.

Aralık 2022'de bir Hollandalı gazeteci, 2005'te ölen Papa II. John Paul'ün (2. Ioannes Paulus) Polonya'nın Krakow şehrinde piskoposken bazı rahiplerin çocuk istismarını görmezden geldiğini ve onları görevden almadığını iddia etti.

The New York Times'ın raporuna göre, 2021'de Polonya Katolik Kilisesi, Temmuz 2018'den 2020'nin sonuna kadar 368 çocuğa yönelik istismar şikayeti aldığını kabul etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti