Para Sayma Görüntüleri Davası: Eski İl Başkanı Kaftancıoğlu Duruşmaya Katılmadı!

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kaydedildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili davanın ilk duruşması, Çağlayan Adliyesi'nde yapıldı. Eski CHP yöneticileri hakkında hapis istemiyle açılan dava, partideki derin tartışmaları yeniden alevlendirdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda kaydedilen "para sayma" görüntülerinin neden olduğu dava, bugün Çağlayan Adliyesi'nde başladı. Dava, 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılması planlansa da salonun küçük olması gerekçesiyle 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne alındı. 22 sanık arasında yer alan Can Poyraz, Onur Öksel ve Melih Morsünbül, duruşmaya katılırken, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu mazeret bildirerek duruşmada yer almadı.

PARTİDE TARTIŞMALAR ALEVLENDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de destek için duruşma salonunda bulunduğu belirtildi. Duruşma salonunun büyük kısmının partililerle dolması nedeniyle basın mensuplarının yalnızca küçük bir bölümü duruşmayı takip edebildi.

CEZA TALEPLERİ AĞIR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, danışmanı Melih Morsümbül, eski Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve diğer sanıklar hakkında, Siyasi Partiler Kanunu’nun "kanuna aykırı bağış, kredi veya borç alınması, borç verilmesi" maddesi uyarınca 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Bu gelişmeler, CHP içerisinde büyük bir krize yol açarken, parti üyeleri arasında derin tartışmalara sebep oldu.

YARGILANANLARIN DURUMU

Duruşma, partinin geleceği hakkında endişeleri artırdı. CHP’nin bu tür olaylarla anılması, muhalefet cephesinde nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu. Partinin imajı ve güvenilirliği, bu dava sürecinin sonuçlarına bağlı olarak ciddi şekilde sorgulanabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.