Para Sayma Görüntüleri Tartışması: Can Poyraz Yalnız Olduğunu Açıkladı

Eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz, İl Başkanı Özgür Çelik’in “para sayma görüntüleri” hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi. Poyraz, Çelik’in kendisiyle temasa geçmediğini ve davada yalnız olduğunu belirtti.

CAN POYRAZ'DAN TEPKİ

Eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in "para sayma görüntüleri" ile ilgili yaptığı açıklamalara sert bir tepki gösterdi. Poyraz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Çelik’in bu süreçte kendisiyle iletişime geçmediğini ve bu durumun kendisini yalnız bıraktığını ifade etti. Poyraz, "Kendisi ilçe başkanı olduğu dönemde belli aralıklarla beni arayan Çelik, bu görüntüler servis edildikten sonra geçmiş olsun telefonu bile açmamıştır" dedi.

ÖZGÜR ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI

Özgür Çelik, Gerçek Gündem’deki röportajında, görüntülerdeki diğer partili arkadaşlarla yaptığı görüşmelere değinerek, "Hukuk komisyonumuz süreci yakından takip ediyor. Genel merkezimiz de süreci çok yakından takip ediyor" ifadelerini kullandı. Çelik, bu konunun sadece Canan Kaftancıoğlu’nun meselesi olmadığını, herkesin ortak meselesi olduğunu savunarak, görüntülerin kamuoyuna hangi amaçla servis edildiğini sorguladı. "Bu mesele, 31 Mart seçim sonuçlarını etkilemek amacıyla iktidar ve iktidara yakın çevrelerce servis edildi" diyen Çelik, partinin tüm üyelerinin sürece destek verdiğini vurguladı.

CAN POYRAZ’IN YALNIZLIĞI

Poyraz, Çelik’in açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını belirterek, "Kendisinin ilçe başkanı olduğu dönemde sürekli beni arayan Çelik, bu görüntüler ortaya çıktıktan sonra benimle iletişim kurmadı. Bu durum, İl Başkanı Çelik’in yapılmayanları yapılıyormuş gibi anlattığını gösteriyor" şeklinde konuştu. Poyraz, 25 Eylül’de hakim karşısına çıkacağını ve bu davada yalnız olduğunu tekrarlayarak, "Ne İl Başkanlığı ne de CHP Genel Merkezi bu davayla ilgili benimle temas kurmadı. Seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısıyla karşılaştığımızda, konu ile ilgili yalnızca espri yapmayı seçti" dedi.

GÜNDEMİN GÖRÜŞÜ

Poyraz’ın bu açıklamaları, partideki iç iletişimsizlik ve dayanışma eksikliğine dikkat çekti. Çelik’in, partinin ortak bir mesele olarak tanımladığı bu davada nasıl bir yaklaşım sergileyeceği merak konusu. Poyraz’ın sözleri, parti içindeki dayanışmanın sorgulanmasına neden oldu. Tüm gözler, 25 Eylül’deki duruşmaya çevrildi. Bu süreçte CHP’nin nasıl bir strateji izleyeceği ve partililerin bu davada nasıl bir tavır alacağı önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkıyor.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.