Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Ali Rıza Braka'nın savcılıkta, "CHP adına süreci o tarihte İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisiyle 6 Kasım 2019'da Beyoğlu 3. Noterliği'nde satış sözleşmesi imzaladık," şeklindeki ifadesiyle adı geçen Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir. Bu kapsamda, şüpheli Ali Rıza Braka'nın savcılıkta, "CHP adına süreci o tarihte İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisiyle 6 Kasım 2019'da Beyoğlu 3. Noterliği'nde satış sözleşmesi imzaladık," şeklindeki ifadesiyle adı geçen Kaftancıoğlu'nun ifadeye çağrıldığı ve "şüpheli" sıfatıyla soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformlarında paylaşılan ve "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığında para sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı." notuyla yayılan videoların maddi gerçeğini ortaya çıkarmak amacıyla suç unsurlarının tespiti için resen soruşturma başlattı.

Soruşturma çerçevesinde, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz'ın savcılıkça ifadeleri alındı.

Keleş, "Parayı avukatlık ofisinde CHP İstanbul il binasını satan Ali Rıza Braka teslim aldı." şeklinde ifade verdi.

Ayrıca, soruşturma kapsamında, Ali Rıza Braka ve İmamoğlu İnşaat Şirketi'nin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz da "şüpheli" sıfatıyla ifadeleri alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
Arda Turan'dan Seçil Erzan İle İlgili Açıklama: "Helal paramızı gidip bankaya verdik!"
Yargı paketinde son durum ne? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?
Türkiye ve Kuveyt arasında altı anlaşma imzalandı
B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Önemli Uyarı: Değişikliği Yapmayanlar 13 Bin TL Ceza Ödeyecek!